Få dine ruskindssko rene igen

De bliver nussede med tiden. Russkindssko. Nogle gange også blanke, skjoldede endda. Og taler når vi om ruskindsko, er det ikke det letteste at rengøre. Hvor lædersko kan pudses igen og igen, stofsko kan vaskes – omend med omhu – kan det være svært af få ruskindsko pæne igen. Men det kan lade sig gøre, her skal bare arbejdes lidt mere for sagen.

Ruskind er nemlig ikke glat – og skal heller ikke være det. De har en slags “luv” på, og det er dette, der gør dem svære at holde rigtigt pæne. Men det er ikke umuligt – det kræver bare lidt mere tid og lidt mere teknik. Ruskind skal  – i modsætning til så meget andet skind – ikke være blankt!

Ruskind kan rengøres med damp.

Der findes ruskindsbørster i handlen – specielt lavet til formålet men mange gange er det desværre ikke nok til at de bliver rigtig pæne. Men supplerer du ruskindsbørsten med brug af damp, hjælper det gevaldigt på resultatet. Ruskindsbørster er ikke så almindelige som de var engang – jeg har dog på det seneste set dem på Deichmans webshop.

Få dine russkindssko pæne igen

Ruskindsko kan – i modsætning til sko af skind – ikke “bare” pudses – det skal have en speciel behandling

Har du en damprenser i huset, er det naturligvis oplagt, men det er jo ikke alle der ejer en sådan. Men der er også en ganske simpel måde – hvor alle kan være med.

Du sætter en gryde eller kedel (altså gammeldags fløjtekedel, hvis nogle har gemt den slags?) i kog og bruger dampen derfra. Samtidig behandler du ruskindskoene med børste – eller hvad du nu ville bruge. Det tager både skidtet, som sidder i ruskindet – og sørger for at ruskindet ikke bliver fladt. Altså at luven ikke lægger sig ned.

Brug gerne ruskindsbørst bagefter – men ikke et must…

Astrid

3 Comments

  1. Tak for et super godt råd! 🙂 Det vil jeg tage i brug med det samme. Har et par ruskindssko der trænger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.