Få has på chokoladepletterne

Chokolade har tendens til at plette. Og afsætter tydelige pletter. Ikke mindst på børnenes tøj er det muligvis en af de hyppigst forekommende pletter. Men kan tøjet tåle at blive vasket ved 60 grader med et vaskemiddel, der indeholder enzymer, er du hurtigt pletterne kvit. Så er det bare at vaske det – ikke mere.

Men sådan er det som bekendt langtfra med alt tøj. Kan tøjet derimod kun vaskes ved 40 grader, bliver du nødt til at forbehandle på denne måde:

  • Ufarvet opvaskemiddel kommes direkte på pletten
  • Læg tøjet i en plastikpose (lukket) i min. 5-6 timer
  • Vask tøjet ved 40 grader (eller hvad det nu kan tåle)
  • Du skulle nu være pletten kvit
  • Ved særligt genstridige pletter kan behandlingen evt. gentages.

All-round pletfjerner?

I forbindelse med pletter, lyder opvaskemiddel som det rene ingenting. Men faktisk er opvaskemiddel noget, der er ret all-round og kan fjerne mange forskellige pletter. Måske ikke lige det, man ville tænke på allerførst når man ser, hvilke pletfjerner-reklamer, der kører?

Egentlig er farveløst opvaskemiddel noget, man altid burde have i huset – det er faktisk både den bedste og billigste pletfjerner. Og måden, det bruges på, er faktisk selvsamme fremgangsmåde, som ved chokoladepletterne. Faktisk er opvaskemiddel også ganske godt til at gøre rent med – det tager for eksempel fedt rigtigt godt.

Astrid

2 Comments

  1. Hvad gør man, hvis chokoladepletten sidder på et lysegråt bilsæde?
    Fordeling har jeg lader bilen stå natten over (februar måned), så pletten er kold. Dernæst har jeg skrabet al overskydende chokolade af med en skarp kniv. Nu er der ‘kun’ den chokolade tilbage, der er presset godt ned i fibrene 🙁

  2. Kan jeg bruge ufarvet vaskemiddel? (altså det jeg bruger til at vaske tøj med)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.