Fastelavnskostumer – af den hjemmelavede slags…

Fastelavn, igen igen. Den kommer hvert år. Dem med børn er ikke i tvivl – kostumer skal der til! Vil man skrive om fastelavnskostumer på en side, der handler om husråd, bør det nok være den hjemmelavede slags. Og der er flere grunde til selv at lave sine egne fastelavnskostumer i stedet for at farte hen til Fætter BR eller Toys’r’us og finde noget færdiglavet.

Bare for at starte et sted:

  • Det er sjovere (er der i hvert fald en del, der synes, men jeg kan naturligvis ikke tale for alle)
  • Det er billigere. Har du flere børn, kan fastelavn og de dertil hørende fastelavnsdragter godt blive en stor udskrivning. Hjemmelavede fastelavnsdragter kan derimod laves for meget få midler. Tit kan man oven i købet nemt fremstille de flotteste kostumer, at ting, man allerede har i huset. Så de kan blive næsten gratis.
Lav et robot fastelavnskostume

Hvad skal du være til fastelavn? Gris? Klovn? Eller måske robot..? Uanset kan du selv lave kostumet.

Og ikke nok med det:

  • Fastelavnskostumerne bliver mere individuelle. Hvem har ikke prøvet at gå til fastelavnsfest og se, at der er 3-4 identiske kostumer af dem, der er oppe i tiden. Det er ikke fordi, det gør noget, at der er 4 prinsesser. Men 4 prinsesser i helt identiske kostumer?
  • Genbrug er oppe i tiden. Kig gemmerne igennem og se, hvilke af de aflagte beklædningsgenstande, der kan anvendes til fastelavnskostumer.
  • Du får børnene med i processen med fastelavnsdragterne. Det er hyggeligt – og det giver masser af kvalitetstid (for nu at bruge et fortærsket udtryk…)

Inspiration til fastelavnskostumer fra Sparegrisen

Derfor kommer her links til mine fastelavns indlæg på Sparegrisen:

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.