Fastelavnsmasker – lav dem selv

Her kommer en lille video, der handler om, hvordan man laver masker. Det er altså ikke den der med bare en karton-maske med et hul til næsen  – og elastik i nakken. Nej, dette er “rigtige” masker. I hvert fald er de lavet til den enkelte – altså i facon efter ansigtet.

Sådan laver man en fastelavnsmaske

Masker er lavet af gipsgaze, som er det, navnet antyder. Det ligner i bund og grund en rulle gaze. Det er blot tilsat gips, så man kan bruge det til at modellere med. Man modellerer sig egen maske direkte på ansigtet. Gipsgazen kan lægges i vand og få sekunder efter vil den allerede være klar til brug.

Husk at smøre vaseline på først

Lav selv en fastelavnsmaske

Lav selv en fastelavnsmaske

Ellers fortæller videoen, hvordan du går frem. Det er dog vigtigt at lægge mærke til, at ansigtet skal smøres ind  før man starter – ellers vil masken være meget svær at fjerne igen. Og det kan blive smertefuldt. Det de bruger i videoen som underlag til masken, er vaseline. Vaseline er noget meget klistret stads – men det er også meningen. Det sikrer nemlig, at gipsgazen ikke gror fast til ansigtet.

Masken kan sagtens betragtes som en grund-maske, der kan blive til alt mellem himmel og jord. Kun fantasien sætter grænser. Der er tale om ret billige materialer, så her kan alle være med.

Masken er ikke egnet til små børn

Man skal passe på ikke at masken den på børn, der er så små, at de ikke har tålmodigheden til denne proces. Det kan være ubehageligt. Børn skal være store nok til at kunne finde sig i processen. De skal være klar til at “lide for skønheden!.

Se video’ en, der er fra Threadbanger, og se, om det er noget, der kunne bruges i jeres fastelavnskostumer? Eller måske til noget helt andet?

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.