Find anvendelse for din rest-knapper

Ja, mange, der syr, kan sikkert nikke genkendende til fænomenet. En samling af knapper, som ikke bliver brugt til noget. Især de flotte knapper, gemmer vi. For det kunne jo være de lige passede til et eller andet, vi var igang med. Men ofte gør de ikke – eller også er der ikke nok af dem.

Jeg har en del liggende, som der bare er en, to, tre eller fire af. Og som regel skal jeg bruge flere. Jeg nænner dog ikke at smide dem ud. “Guld”-knapper, filigran-knapper eller flotte perlemorsknapper? Eller outrerede plastikknapper i flotte farver? Specielle knapper med sten i – købt i Østen (dog uden ide om, vad de skulle bruges til…)

Knapper fra det gamle tøj

Rest-knapper: Man man sagtens bruge dem til noget.

Brug dine rest-knapper

Eller måske knapper fra tøj, som er kasseret. Tøjet var udtjent – men knapperne var stadig flotte. Der er al mulig grund til at gemme dem. Den første er, at knapper er dyre. Måske kunne de bruges igen? Nogle kan naturligvis. Andre knapper er mere bare sjove. Eller der er simpelthen for få af dem.

Eller måske kan man bruge knapperne til noget helt andet. Og det er der, jeg vil hen…

Det kan knapperne bruges til

Der er til gengæld en måde, hvor de knap-rester kan komme til sin ret. Lav dem til magneter, som kan bruges på magnettavle – eller køleskab. Køb en rulle magnetbånd (fås blandt andet billigt i Tiger) og lim magnetbåndet bag på knappen. Når du magneter som bånd betyder det, at du selv skal klippe det ud (med en gammel saks). Det betyder også at du kan få lige den størrelse, du vil have.

Og her kan du endda ofte bruge de knapper, som du måske ikke lige ville gå med, hvis de sad på tøjet. En speciel – eller outreret – knap kan sagtens blive en flot magnet.

Ved nogle knapper kan det være aktuelt først at fjerne øjet bagpå – eventuelt slibe bagsiden plan. Hvis du ikke selv bruger magneterne, kender du måske nogen, der kan. Mange små piger vil sikkert elske disse flotte – og iøvrigt unikke – magneter.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.