Fjern den brune belægning på ovndøren.

Den er svær at få af – den brune belægning på ovndøren. Man har rengjort ovnen og den er naturligvis ren. Altså teknisk set – for den ser ikke sådan ud. Glasset i ovndøren har nemlig været i stand til at bevare den farve, den havde – netop brun.Ovndøren er dækket af et eller andet ubestemmlig brunt, som almindelig rengøring ikke ser ud til at bide på!

Rengøringsmidlerne havde som sagt ikke held til at gøre kål på det. Der findes skrappe midler, der kan klare den, for den kan naturligvis rengøres! Men her kommer i stedet et ganske simpelt husråd, der også kan klare den brune ovndør.

Tandpasta som slibemiddel

Der er et meget simpelt husråd. Du har nemlig allerede et middel i huset, der kan afhjælpe problemet med det brune glas i ovndøren. Et slibemiddel, der kan klare det.

Tandpasta! For det fungerer faktisk som et mildt slibemiddel, der kan rengøre ovndøren uden at ridse den. Brug tandpastaen som en slags skurecreme på ovnlågen. Lidt knofedt skal du nok også regne med at investere i det. Det er et virksomt middel, men trods alt ikke en mirakel. Men du får en ren ovnlåge!

En anden mulighed – der er lige så ugiftig som at rengøre med tandpasta, er at bruge brun sæbe. Smør glasset med brun sæbe. Det skal være den faste brune sæbe, den som kendes som krystalsæbe. Lad det stå nogle timer – dæk evt. med husholdningsfilm. Når du fjerner sæben igen, er glasset meget nemmere at få rent.

Dette er 2 måder, at få rengjort ovndøren på – og den ene udelukker ikke den anden!

Astrid

One Comment

  1. Pas på med slibemidler på glasset. Hvis man får lavet ridser eller lign. i det øger man risikoen for at glasset sprænger/knækker ved store temperatursvingninger.

    Istedet, lav en opløsning af salmiakspiritus og vand (ikke for kraftig, så kan evt. tekst forsvinde).
    Fugt et gammelt viskestykke eller lign. med blandingen og pak glasset ind i klædet. Læg det i en sort affaldssæk og lad det trække i nogle timer afhængig af, hvor beskidt glasset er.

    Når det har trukket kan man ofte bare vaske belægninger af med vand. Andre gange skal der måske bruges en opvaskebørste eller den bløde side af en køkkensvamp.

    PAS PÅ når du åbner posen, selvom salmiakspiritussen er blandet med vand, kan lugten være meget kraftig. HUSK at bruge gummihandsker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.