Fjern dyrehår fra tøjet

Har du hund, hest eller andet fældende dyr, vi du opleve masser af dyrehår, ikke kun på dækner og tæpper, men på alt tekstil i huset? Kattehår, hundehår og hestehår sætter deres spor. Og det virker næsten som om dyrehår “klæber” fast til bestemte tekstiler – og nægter at forsvinde. Og får man dem væk, er der som regel mange flere, der hvor de kommer fra. Pelsdyr fælder – så der er ingen mirakelkure!

Til kamp mod dyrehår

Ja, det kan godt blive lidt en kamp. Som man naturligvis tager, hvis man er dyreelsker. Ellers må man jo holde sig til guldfisk 🙂

Kat
Hvor der er dyr, er der også dyrehår. Billede af Koltrein fra Pixabay

Men der findes et par husråd, som kan hjælpe dig med at blive dyrehårene kvit. Med maskinvaskbare ting kan du gøre dette: kom 2 engangsvaskeklude med i maskinen. Kludene tiltrækker hårene på mirakuløs vis, så du kan nedsætte dit forbrug af ”fnugruller” (som man sagtens kan komme til at bruge mange af, hvis man har dyr i huset). Hårene sætter sig således heller ikke i din vaskemaskine – hverken i filteret eller andre steder. De sidder nemlig alle på vaskekluden. Iøvrigt er det ikke kun dyrehår, men også menneskehår, der kan fjernes fra tøjet ved hjælp af engangs vaskeklude. Andre steder, hvor du ellers ville have brugt fnugrulle, kan du gøre lige som mig (og som Flemming Leth, iøvrigt). Tag en rulle pakketape og rul den baglæns om din hånd, således at den klæbende side vender udad. Herefter kan du med hånden ”duppe” fnug, dyrehår o.l. væk. Det er nemt at arbejde med – og en rulle pakketape, der ikke koster mange kroner, rækker længe.

Fjern dyrehår fra møbler

Ja, i møblerne kommer der også dyrehår. Møbler kan dog desværre ikke maskinvaskes, men prøv i stedet disse husråd i kampen mod dyrehårene:

  • Brug gummihandsker på hænderne og  stryg/gnub hårene af. Det kan være rigtige gummihandsker eller de kan være de tynde latexhandsker. Kattehårene bliver strøget af og ender som små pølser, der nemt kan fjernes.
  • Stryg hårene af møblerne med en vinduesskraber/badeværelsesskraber  – de følger bare med skraberen. Mest egnet til de regulære flader, hvorimod gummeihandskerne mere kan komme ind alle vegne.
  • Mange gange er det ideelle en kombination af de 2
Dyrehår kan fjernes fra tøj og møbler
Hvor der er dyr, er der også dyrehår. Mange af dem sætter sig desværre på tøj og møbler. Billede af Myriam Zilles fra Pixabay

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.