Fjern gulerodspletter

Gulerødder er sunde, men også stærkt farvende med deres karakteristiske orange farve. Især vil de, der har små børn, være bekendt med, at gulerødder efterlader sig pletter på tøj – og andet tekstil, der måtte komme i nærheden . Den orange farve, der gør maden appetitlig at se på, kan nemlig også give nogle særdeles genstridige pletter på tøjet.

Og ikke mindst på hvidt eller andet lyst tøj! Kønt er det ikke! Men det skal nu ikke være grund til at undlade at spise gulerødder! Og slet ikke undlade at give dem til børnene.

Fjern gulerodspletter fra tøjet

Gulerødder giver nemt pletter – især på børnetøjet. De kan heldigvis fjernes.

Sådan fjernes gulerodspletten

Jo friskere pletten er, når man går igang, jo bedre. Så snart, du ser pletten, kan du tage affære – lad være med at vente. Bedst er det hvis den ikke bliver ordentlig tør når du går igang.

Forbehandling forgår med opvaskemiddel på pletten, og lad det trække fire til seks timer eller mere. Det skal helst være ufarvet opvaskemiddel, du bruger, da dette ikke afgiver farve til tøjet. Det kan man risikere med nogle af de farvede opvaskemidler.

Tricket med opvaskemiddel virker iøvrigt på rigtig mange pletter – det er både det bedste og billigste pletfjerningsmiddel, du kan få! Vask derefter tøjet ved den højeste temperatur, tøjet kan tåle.

Er der tale om tøj, der er helt hvidt, kan det være ekstra svært at blive pletten kvit. Gulerodsplettens orange farve kan muligvis stadig anes. Her kan man dog med fordel benytte et vaskemiddel tilsat en smule blegemiddel. Der er en mulighed for, at dette vaskemiddel er i stand til at få has på det sidste af pletten.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.