Fjern kalk på badeværelset – effektivt

Kalk er noget genstridigt noget. Det er ikke til at få af fliserne – det giver sig ikke frivilligt. Og Cillit-bang-modellen – altså den der, hvor man sprayer et eller andet på for derefter at skylle kalken væk – det foregår kun i reklamerne. Hvis nogen skulle være i tvivl, altså….

Apropos Cillit Bang reklamerne: Er der nogen, der har lagt mærke til, at det faktisk også virker der, hvor det ikke bliver sprayet på? Jo jo, det er ganske vist. Og det er jo lidt en an præstation – der bliver noget at leve op til. prøv at læg ekstra mærke næste gang du ser en Cillit Bang reklame….

Kalk på badeværelset er bare øv…

Det er noget med kalkfjerner. Og derefter er det noget med en pokkers masse knofedt. Og mere hvor det kommer fra. zI timevis kan man stå der og mose med en skrubbesvamp. Og alligevel bliver det ikke helt godt. Og man ønsker sig en eller andet måde, der kunne mindske skrubberiet. Kalk-aflejringer bliver rimeligt alvorlige før der bliver taget hånd om dem her i huset. I brusekabinen er det værst. Fliserne er på ingen måde så glatte som de er i resten af badeværelset. Det er ikke svært at gætte hvorfor…

Men jeg tror, jeg har fundet en løsning. Eller i hvert fald en måde at mindske det uendelige skrubberi. For hvem kunne ikke ønske sig en maskine, der kunne skrubbe for en? Jeg har måske “opfundet” den…

Motoriseret knofedt?

Ja, i hvert fald et godt stykke af vejen. Jeg har en rystepudser – et såkaldt slibemus. Den sætter man normalt en stykke slibepapir på – dette gøres med noget, der ligner velcro. Og man selvfølgelig ikke bruge noget så hårdhændet som slibepapiret på fliserne i badeværelet – for det kan de muligvis ikke holde til. Til gengæld kan man sætte noget på, der minder om en skrubbesvamp – af den slags man ofte bruger til dette formål.

Man kan få pakker med den del af en skrubbesvamp, man eller bruger til skrubbearbejdet . De sælges ofte 3 for en tier. -Iøvrigt griber de fast i det velcro, der er på slibemusen. Og så kan du bruge din slibemus som kalkfjerningsapparat. Du skal stadig først bruge en eller anden form for kalkfjerner før du går i gang med slibeværktøjet.

Så det du sparer er knofedt idet rystepudseren laver en stor del af det skrubbe-arbejde, du ellers ville have rodet dig ud i.

Elektriske apparater og vand

En lille advarsel: pas på med mængden af vand, du bruger i forbindelse med rystepudser/slibemus! Da der er tale om et elektrisk apparat, kan du naturligvis ikke bare hælde vand over den. Overfladen, den arbejder på er fugtet, men et elektrisk apparat skal ikke gøres vådt. Som de fleste nok ved, er vand og elektricitet en dårlig cocktail.

Og sidder du og overvejer, om der måske var en masse mere, den her rystepudser kunne bruges til, så kommer her et forslag mere: Du kan bruge din slibemus/rystepudser til at fjerne hård hud på fødderne (følg linket og se hvordan)

Astrid

One Comment

  1. Eddike i en forstøver og en karklud gør underværker. Spray eddiken på fliserne og lad det virke nogle minutter og tør efter med karkluden. Var der kun et tyndt lag kalk, er det væk nu.
    Ved kraftige aflejringer dækkes området med lag toiletpapir og gennemvædes med eddike. Lad det virke et stykke tid alt efter kalkens tykkelse. Efter et stykke tid kan der sprayes mere eddike på.
    Og vupti kalken er væk.
    Virker også i kaffemaskinen eller elkedlen. Her skal eddiken dog fortyndes 1:1 mindst.
    Eddike kan også erstatte skyllemiddel i vaskemaskinen. Dermed kan brugen af Kalgoon også reduceres. Tøjet dufter så ikke af blomstereng eller andet mystisk. Læg et stykke god håndsæbe i skuffen med tøjet, så dufter det flot og fint 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.