Fjern kattehår fra møblerne

Ja, hvor der er katte, er der også kattehår. Og kattehår er fine og tynde og sidder fantastisk godt fast på næsten alle tekstiler – og derfor også på polstrede møbler. Det bedste ville måske være at undgå, at kattehårene havnede i møblerne i det hele taget.

Men enhver, der kender kattens natur, vil sikkert give mig ret i, at det er en stor udfordring. Ikke mindst om sommeren fælder kattene – og hårene er overalt.

Kattehår væk fra sofaen

De fleste katteejere vil muligvis også gerne have katten i sofaen – blot ikke de kattehår, der uvægerligt følger med. Bæsterne fælder mere end godt er. Det tip, der kommer her, handler om, hvordan man rimeligt nemt får fjernet de uønskede kattehår.

Katte er søde, men fælder forfærdeligt

Har du kattehår overalt?

  • Tag en børste – måske en gammel en, du ikke mere skal bruge. Det skal ikke være en børste, der er alt for stiv.
  • Træk en gammel nylonstrømpe ned over børsten.
  • Når du stryger børsten med nylonstrømpe om hen over sofaen, følger kattehårene nemt med. Dette er mest pga. statisk elektricitet. De nærmest klæber til børsten nu.
  • Et andet tip er at tage et par gummihandsker og nærmest gnubbe kattehårene væk.
  • Hvis det ikke lykkes, kommer her et tip, der involverer tape. Tag noget pakketape eller gaffatape og rul det omvendt omkring hånden. Du kan derefter “duppe” hårene væk (og andet fnuller iøvrigt også!

Har du en sofa med maskinvaskbart betræk, skal du naturligvis bruge vaskemaskinen. For at hjælpe til – maskinvask alene er sjældent nok – putter man nogle engangsvaskeklude eller microfiberklude med i vaskemaskinen. Dyrehår nærmest klæber til disse – og dermed fjernes de fra betrækket, du vasker!

Også til andre dyrehår…

Metoden er naturligvis også egnet til andre dyrehår – især meget fine dyrehår.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.