Fjern kattetis

Kattetis er genstridigt at fjerne – har enhver katte-ejer sikkert måttet sande. Det er nemlig ikke bare et spørgsmål om pletten – altså udseendet – men også lugten. Og den er ikke nem at fjerne. Derfor er det – i denne sammenhæng ikke ligefrem et mildt naturmiddel, der er sagen. Og som regel vil man meget gerne have fjernet den gennemtrængende lugt.

Det kan som oftest ikke fjerne lugten af kattetis. Der skal skrappere midler til, hvis man vil lugten af kattetis til livs. Det kan man nok lige så godt indse med det samme.

Kattetis: Frem med den skrappe kemi

Her skal man have den skrappe kemi i anvendelse. Du kan bruge Rodalon, som er et desinfektionsmiddel, der fjerner dårlig lugt i langt de fleste tilfælde. Det findes både til indendørs og udendørs – til de fleste pletter skal sikkert bruges indendørs – brug og kan købes i de fleste større supermarkeder.

Prøv med lidt Rodalon opløst i vand. Se om det kan fjerne den gennemtrængende lugt af kattetis. Nogle tekstiler kan lægges i blød i vand tilsat Rodalon.

Tæpper – eller tekstiler, som ikke kan lægges i blød, kan være sværere at få rene – og nogle gange er det umuligt desværre. Her tænker jeg mest på gulvtæpper.

Kattens tis er svær af fjerne

Du kan ikke lugte det – men katten kan

Nogle gange sker der endda det, at du tro, lugten af kattetis er fordrevet. Du kan ikke lugte det mere – og så skulle den potte jo være ude, ikke?

Men katten kan stadig lugte det. Og det kunne jo måske være ligegyldigt, hvis det ikke lige var fordi at katte har gerne vil tisse et sted, de har tisset før. Det er jo egentlig klogt af katten at gøre det – i stedet for at gå og tisse hist og her og alle vegne. På den måde kan man kunne sige, at katte er meget renlige dyr. Problemet er,  hvis det er dit gulvtæppe, der er det udvalgte sted….

Og mod dette kender jeg ingen gode husråd…

Astrid

4 Comments

  1. Hvis katten kun tisser dette ene sted, og man har gjort hvad man kan for at fjerne lugten, (rodalon/eddike etc.) er det en mulighed at stille en bakke på stedet. Katte har det med at finde sjove hjørner som man skal lede lidt efter, og der vil derfor som regel være tale om et sted hvor bakken ikke er i vejen..

  2. Her er nogle ting som kan bruges i bekæmpelsen af tis diverse steder:
    Hvis rodalon ikke tager lugten, kan man anvende sprinklervæske. (ved godt at det lyder underligt, men min erfaring siger at det virker..) Du skal dog kun bruge det steder hvor væsken ikke farver, så afprøv først på et lille sted.. når du har har påført væsken, dypper du den op igen. Behandlingen skal måske gentages..
    For at undgå at katten bruger det samme område igen, kan du bruger ting som pist-væk eller “hold dig væk kat” som kan købes hos dyrehandleren. Katte har det dog også sådan, at de ikke vil spise og besørge samme sted, så stil eventuelt madskålen eller vandskålen hen på det rengjorte område..

  3. Min hunkat har tisset ved brændeovn på laminat gulv. Brugt urin-off, ingen effekt. Eddike. Smurt med eddike, vasket gulv efter 24 timer med vand.

  4. Min kat har pisset i et bestemt område på min brune læder sofa, nærmere betegnet i sprækkerne. Misfarvningen er mig ligegyldigt for den var i forvejen lidt misfarvet. Jeg skal til at bruge rodalon, men ville gerne vide om hvis det virker om kattelugten så virkelig forsvinder? Kender ikke så meget til det men kan godt være bange for at lugten sider i luften og dermed er helt umulig at fjerne. Er det bare mig der er hysterisk?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.