Fjern stearin fra gulvtæppet

Det sker engang imellem – ikke usædvanligt ved fester eller lignende. Der vælter stearin på gulvtæppet! Det kan være svært at fjerne stearinen igen, da den trækker helt ned i tæppet og stivner. Havde det været tøj, kunne man lægge det i fryseren og derefter knække stearinen væk.

Stearin på gulvtæppet?

Men at lægge gulvtæppet i fryseren – nej! Det ville kræve en noget større fryser end de fleste ligger inde med. Gulvtæpper er heller ikke just det, man ville opbevare sammen med fødevarer, vel? Men væk skal stearinen – men det må så blive på en anden måde.

Så det bliver varme – og ikke kulde, der klarer problemet. Allerførst kan man dog starte med lidt kulde. Tag en pose med isterninger – eller noget andet frossent – og læg det på stearinpletten. Efter et stykke tid bliver stearinen hård. Se hvor meget stearin, du kan knække af. Altså uden at tage noget af luven med. Men der vil efter al sandsynlighed stadig være stearin tilbage.

Fjern stearin fra gulvtæppet

Derfor skal du nemlig folde et stykke køkkenrulle, så der er 3 – 5  lag. Placer det på stearin-pletten. Tag derefter dit strygejern og sæt det på lav varme. Stryg frem og tilbage hen over køkkenrullen nogle gange. Stearinen vil smelte og trække op i køkkenrullen.

Det kan være nødvendigt at gentage processen adskillige gange – indtil stearinpletten er helt forsvundet. Men pas altid på, at der ikke kommer mere varme, end gulvtæppet kan holde til. For får gulvtæppet for meget varme, kan man komme til at lave en varmeskade, der måske er værre end det problem, man oprindeligt stod med.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.