Fjern ukrudt mellem fliserne – effektivt

Det er ikke til at få has på! Ukrudt forgår ikke så let! Alt muligt grønt bliver ved at titte frem netop der, hvor vi ikke vil have det: Mellem fliserne.  Lige der, hvor du ikke kan komme til at hakke! Og det sætter sig nærmest fast der. Det kan være fristende med gift, ikke?

Men før man går amok med round-up eller andet giftigt stads, kommer her et lille tip til, hvordan du kan få bugt med ukrudtet:

Bekæmp ukrudt mellem fliserne

Ukrudt mellem fliserne – bekæmp det effektivt

Du skal simpelthen hælde kogende vand på fliserne. Det gør, at ukrudtet bliver blancheret – altså det samme som man gør med grøntsager før man fryser dem ned. Det kan det ikke tåle, så det varer et godt stykke tid før det kigger frem igen. I stedet for at koge vand til formålet, kan man gøre det til an vane at bruge vandet, hver gang man har kogt noget – kartofler, grøntsager, ris, pasta osv. Man har jo ikke noget at bruge det til alligevel – det skylles jo bare ud i håndvasken!

Rabatten havde for nylig en udsendelse, hvor man forsøgte at fjerne alger fra fliser. Her konstaterede man, at det “gamle husmoderråd” med kogende vand ikke duede. Det er også korrekt – det virker ikke på alger.  Alger får det ikke bugt med! Men det virker på ukrudt! Og det er en fuldstændig ugiftig måde, at komme ukrudt mellem fliserne til livs.

Og det er en god ide at holde det nede løbende. Vent ikke til det bliver for stort. Ukrudt er altid lettest at få bugt med mens det ikke er ret stort. Får det lov at vokse og danne gode rødder, bliver det langt mere genstridigt. Det er lidt som at forebygge i stedet for at helbrede.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.