Frøken Jensens kogebog som app

Frøken Jensens Kogebog er fast inventar i mange danske hjem. Hvis man vil lave dansk mad, som vor mor lavede den – eller som vi troede, hun lavede den – kommer man ikke uden om Frøken Jensens kogebog.

Bogen er solgt i op mod 800.000 eksemplarer i Danmark, så det er nok den mest brugte kogebog i de danske hjem. For et stykke tid siden blev den udgivet som app til iPhone. Men du er man gået en tand længere – så nu kan du også få den til Android.

Frøken Jensens kogebog bliver en app

De fleste af dem, der ikke ejer Frøken Jensens Kogebog, kender den alligevel. Og med udgivelsen som app, kommer der sikkert flere brugere til. Her finder du nemlig alle de gode, gamle danske retter. Som vor mor lavede dem – eller i hvert fald som Frøken Jensen lavede dem.

Kan man ikke lige huske, hvordan man laver den klassiske stegt flæsk med persillesovs, kommer Frøken Jensens kogebog en straks til undsætning. Alle kender de gamle retter, som er overleveret gennem generationer. Men langt fra alle ved hvordan de skal laves, hvis det skal være efter alle kunstens regler.

Frøken jensens kogebog som app

Frøken jensens kogebog som app

Og er man til det digitale, så kan man downloade appen og finde opskrifterne på telefonen. Når nøden er størst er hjælpen nærmest. Altså på din telefon. For den har vi jo som regel lige ved hånden – næsten uanset, hvor vi befinder os!

Du kan som udgangspunkt hente appen gratis – og du vil på den måde få adgang til 200 af de ca. 1000 opskrifter, som kogebogen alt i alt indeholder. Kan du ikke nøjes med de 200 opskrifter, må du betale for herlighederne.

I appen er Frøken Jensen blevet opdateret med nogle nyere retter, som ikke oprindeligt hører kogebogen til – ligesom nogle af de helt gamle opskrifter er forsvundet ud.

Det er ikke fordi, der er en masse tekniske finesser i denne app – det er mere bare et opslagsværk. Ikke mindst relevant for den generation, der ikke tager kogebøger frem, når de skal finde opskrifter. Mange bruger idag nettet til den slags – og ville sikkert også være klar til en app?

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.