Frossen postkasse – hjælp!

I år kom frosten tidligt, så man af os har det sikkert i frisk erindring: Du kommer ud til postkassen for at hente din post. Men nej, postkassen er frosset helt sammen – den gi’r sig ikke en millimeter! Faktisk vil nøglen ikke ind i postkassen overhovedet.

Frossen postkasse – hvad nu

Så er gode råd ofte dyre…

Nej, det er de vel egentlig ikke. Et par gode ideer – og lidt hjælpemidler:

Hvad gør man når postkassens lås fryser til?

Hvis postkassen fryser til findes der et par gode husråd

  • Du kan bruge tricket med at tage en lang ledning og en hårtørrer til at tø låsen op (følg linket). Men den går selvfølgelig kun hvis du har ledning nok til at trække hele vejen hen til postkassen.
  • Det næste tip kræver til gengæld ingen ledning. Fyld i stedet en plastikpose op med godt varmt vand. Put den bagefter i en strømpe – eller en anden stofpose.  Dette er vigtigt for at undgå  kondensvand i postkasselåsen. Hold strømpen/posen op mod låsen, til den tør op.
  • Har du en postkasse-nøgle af metal, kan du i stedet varme nøglen til op med en lighter. Der sker naturligvis det, at nøglen bliver meget varm, så det er muligt, du er nødt til at holde den med en tang for ikke at brænde fingrene.
  • Eller du kan vente til det ikke fryser mere, så tør postkassen op helt af sig selv. Måske er det alligevel bare rudekuverter det hele?

Frossen postkasse – nej, nej

Nu vi er ved de “gode ideer” kommer her lige et par stykker, som du skal holde dig fra når du vil tø postkassen op. De gør nemlig ondt værre:

  • Du må aldrig forsøge at tø den frosne postkasse op ved at hælde varmt vand på låsen. Det giver bare ny is – og mere is – i låsen.
  • Du må heller ikke puste ind nøglehullet for at varme låsen op. Din ånde er der også vand i – og det kan blive til ny is i låsen.

Astrid

One Comment

  1. Har lige afprøvet rådet om at bruge en pose varmt vand i en sok, til at tø en frossen postkasselås op. Kan fortælle at det virker og er nemt at gå til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.