Frys fløden ned

Hvor ofte står man ikke tilbage med en lille rest fløde, når man har brugt noget til maden. Eller man har forkøbt sig på “billig” fløde, som jo ikke bliver helt så billig, hvis man ender med at smide halvdelen af det ud. Og hvor ofte mangler man ikke en lille sjat fløde til sovs eller lignende.

Derfor skal men ikke hælde resten ud eller lade den blive sur i køleskabet. Man kan – simpelthen – fryse det ned. Du kan eventuelt bruge en lille box, men du kan også vælge en isterningspose eller isterningsbakke.

Dette kommer selvfølgelig an på, hvordan du senere vil andvende det.

Under alle omstændigheder er det en gode ide, at fordele det i portioner. Så skal du ikke tø det op, bruge noget af det – og smide resten væk. Det sidste er specielt smart, hvis du senere skal bruges fløden til sovs eller lignende, hvor du bare skal bruge en sjat..

Så kan tilsætte et par flødeterninger til sovsen, mens du laver den, og de vil hurtigt smelte.
Fløde, der har været nedfrosset er ikke velegnet til at piske, men det kan sagtens bruges til madlavning.


Hvor længe kan madvarer holde sig i fryseren? Det kan du finde ud af på Alletiders kogebog: Madvarers holdbarhed ved frysning. Her finder du – detaljeret – holdbarhederne for lagt de fleste madvarer. Læs – og print evt. ud og hæng op .


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.