Frysning af persille

Persille er en fast bestanddel i dansk madlavning – kan man overhovedet lave mad uden persille? Jeg spørger bare! Den også kan nemt dyrkes i haven eller klare sig i potter på altan eller terrasse. Sommeren igennem er der masser af frisk persille – nogle får dyrket mere persille end de på nogen måde kan bruge. Og så pludselig en dag sætter frosten ind – og al persillen er ubrugelig. Har man masser af persille i haven – og vil man gerne bevare det – er det med at sætte ind i tide. Det er nemlig muligt at gemme til vinteren.

Vil du gemme noget af persillen til vinteren, er det oplagt at fryse det. Der er flere muligheder – her komme 2 forskellige måder at fryse persille på. Alt efter, hvordan du skal bruge persillen.

Persilleterninger?

Den første metode kunne vi udmærket kalde “persilleterninger”. Du  kan nemlig  hakke persillen, og fryse den i isterningsbakke. Pres persillen sammen i rummene i bakken. På den måde får du “persilleterninger” når det er frosset. De er oplagte til for eksempel persillesovs.

Når terningerne er frosne samler du dem i en beholder med låg på. Så kan du altid finde portions-indelt persille.  Dette er desuden en meget kompakt måde at opbevare persillen på. Sikkert mest aktuelt hvis man har meget begrænset fryseplads. Eller meget persille!

Persille - sådan fryser du persille

Persille – frys din persille og gem til vinteren

Løsfrossen persille?

Du kan også vælge at fryse persillen hel i en plastikpose. Det fylder lidt mere, men skal du have frosset en masse persille i en fart, kunne det være vejen frem. Du skal nemlig slet ikke hakke persillen først – her kommer fryseren dig til hjælp. Når du efterfølgende tager den ud af fryseren, er den utrolig nem at knuse mens den stadig ligger frossen i pakken. Persillen er stivfrossen – og “knækker” derfor nemt. Findelingen skal ske straks når du tager persillen ud af fryseren. Venter du bare lidt begynder persillen af blive slatten.


Hvor længe kan madvarer holde sig i fryseren? Det kan du finde ud af på Alletiders kogebog: Madvarers holdbarhed ved frysning. Her finder du – detaljeret – holdbarhederne for lagt de fleste madvarer. Læs – og print evt. ud og hæng op .


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.