Gør den stive ledning medgørlig

Mange har sikkert været ude for dette. Man kommer hjem med en dejlig ny lampe, som man glæder sig til at sætte op. Denne lampe er pakket meget “kompakt” – og det er også en god ide, for de sparer penge og energi i forbindelse med transport og distribution. Problemet er bare ledningen, der som regel har været rullet sammen. Nu da lampen skal op, vil den ikke folde sig helt ud. Resultatet er, at din flotte, ny-anskaffede lampe hænger i en ledning, der virker krøllet.

Er det en tung lampe, vil ledningen forholdsvis hurtigt rette sig ud. Men ikke alle har tålmodigheden – og langtfra alle moderne lamper er lavet i tungt glas eller metal.

Brug hårtørreren!

Den stive ledning kan blødgøres

Stiv ledning? Den kan blødgøres med en hårtørrer

Her kommer derfor et lille husråd, som henvender sig til dig der har problemet med en stiv ledning. Når lampen er at op og hænger ned fra loftet i en ledning, der virker krøllet, gør du dette:

Tag en hårtørrer og opvarm ledningen. Denne behandling vil gøre ledningen  mere blød – og vægten fra lampen, vil få ledningen til lige så stille at rette sig ud. Husk, at du ikke skal have lampen tændt imens – man skal altid være forsigtig når man har med strøm at gøre.

Og du skal passe godt på ikke at give ledningen for meget varme – det kan ødelægge den – og det var jo ikke meningen. Nogle hårtørrere giver en kraftig varme, det er ikke nødvendigt. Lidt varme er nok. Ledningen skal blot blødgøres – ikke smeltes!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.