Gør kattebakken helt ren

Kattebakker bør ikke lugte værre end, at vi kan holde ud at have dem inde i huset. Men det kommer de ganske nemt til. Især hvis man bor i lejlighed, kan det blive et problem. Og det er sådan set ikke kattens skyld. Katte er renlige dyr, der helst besørger samme sted hver gang. Og man kan selvfølgelig skifte kattegrus tit, men der kan stadig hænge en masse lugt, der ligesom har sat sig fast i kattebakken.

Kattebakken skal desinficeres

Kattens bakke skal desinficeres engang imellem

Til at få kattebakken ren kan du bruge klorin

Kattegruset gør sit til at holde kattens lugtgener nede – og det er jo også det, der er meningen med at købe specielt kattegrus. Men sommetider er det ikke nok. Engang imellem skal bakken renses helt i bund. I praksis vil det sige, at den ikke blot skal rengøres, den skal også desinficeres. Det lyder måske lidt dramatisk, men du kan gøre det med noget, de fleste af os allerede har i huset – klorin.

Klorin rengør og desinficer nemlig kattebakken. Dårlig lugt forsvinder, og bakken bliver hygiejnisk ren. Nå ja – så længe det varer…

Skyl først bakken ren med vand. Hæld derefter en klorin-vand blanding (1 dl. klorin /5 liter vand) i og skrub hele bakken. Herefter lader du det stå i minimum 15 min. Skyl efter med vand.

Og så går der igen et stykke tid før du kommer til at opleve den rigtigt stramme lugt af kattetis.

Astrid

2 Comments

  1. Det er et godt råd der skal prøves, jeg har også haft god succes med at bruge rodalon til, at tag bakterierne som jo er dem der giver den dårlige lugt.

  2. Jeg Renser min kats bakke helt i bund 1g ugl. Vasker m klorin og spritter hele molevitten både loft og gulv. Jeg behøver ikke at lade det sidde og virke i 15 min fordi jeg renser den så tit. Glemmer jeg en meget sjælden gang at rense hendes bakke en hel dag, lægger hun en pæn afføring lige udenfor toiletdøren og gør så mega aktivt og højlydte opmærksom på at der er altså ligger en ‘gevinst’ og venter og at der må være sket en fejl…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.