Gem altid lidt af malingen….

Dette tip er et af dem, jeg videregiver, fordi det var det, jeg i bund og grund burde have gjort. Altså hvis jeg havde tænkt mig om, naturligvis. Det er nemlig ikke altid det, man rent faktisk gør, man lærer noget af, men også det, man gør forkert. Man lærer af sine fejl – store som små!

Her handler det om maling. For når man står med noget, der er nymalet, er det slet ikke sikkert man skænker det en tanke, hvad man gør, når det senere i knap-så-nymalet stand, pludselig har brug for at blive shinet op. Næh, man kigger og fryder sig over resultatet – og det var så det.

Maling til reparation?

Men der kommer muligvis et tidspunkt, hvor der kommer pletter eller misfarvninger – eller malingen skaller. Og man skal bruge bare en lille sjat til reparationen. Men har man det? Nej, ofte ikke….

Tippet er – ganske enkelt – at man konsekvent gemmet noget af malingen i et sylteglas eller lignende. Der er et par fordel ved netop glassene:

  • De slutter tæt, så malingen ikke så nemt tørrer ud
  • Man kan tydeligt se, hvilken maling, der er i
  • Glasset med maling ligner ikke noget, der burde smides ud. Det gør til gengæld en malerbøtte med en sjat i. Den slags ryger nemt ud når oprydningsfeberen får fat i en.

maling-i-glas

Jo, jeg har naturligvis gemt rester før. Men som regel er det i malerbøtten. Resultatet er, at jeg enten er kommet til at smide den ud i et oprydningsflip. Eller at malingen er tørret ud, når jeg skal bruge den. Eller den bare forsvinder på mystisk vis – hvilket tyder på, at en anden har opfattet den som affald og smidt den ud.

Desuden er den malerbøtte, man ellers opbevarer resterne – i hvis man bruger originalemballagen – alt for stor. Tippet – og det tilhørende billede – er hentet fra Pinterest.com. Egentlig er der ikke det ikke så meget ideen i sig selv, der er så vigtig – bare det at huske det….

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.