Gem bon og kvittering – sikkert

Det er en god ide, at gemme boner og kvitteringer. Skal du klage over en vare, er den nødvendig for at kunne bevise købet. Skal man gemme dem hele den tid, reklamationsretten løber, taler vi om to år. Desværre er det ikke usædvanligt at en bon efter så lang tid er blevet ulæselig. Og står du med en ulæselig bon, kan det være vanskeligt at få den accepteret.

Undgå at bonen bliver ulæselig

Det er ganske simpelt den “tryksværte” (eller hav det nu hedder nutildags) som bonen er lavet med, der ikke klarer sig så længe. Og det er faktisk ikke nok at holde den væk fra sollys, så den ikke falmer. Det er ikke usædvanligt, at trykket forsvinder også selvom den har været gemt et mørkt sted.

Men der er et par måder, hvorpå man kan undgå, at ens bon ender som “et stykke hvidt papir”.

Kopier eller scan bonen

Man kan tage en fotokopi af bonen Så han man en ekstra kopi, som man kan aflevere sammen med bonen, hvis uheldet skulle være ude. Eller man kan gøre det, at scanner bonen ind og gemmer den på computeren. Så vil man altid kunne printe den ud, hvis det skulle vise sig nødvendigt. Begge dele kan også tjene som en slags sikkerhedskopi, hvis man skulle miste en bon.

Kommer man med kopien + den falmede bon, der det selvfølgelig ikke 100% optimalt. Men det burde dog være noget, som de fleste butikker accepterer som dokumentation.  Ikke mindst fordi det er deres egne boner, der der lidt for forgængelige. Hvis butikker udsteder den slag boner, bør de også være bekendt med problematikken.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.