Gemmer du dine æsker?

Mange ting kommer idag i kasser af en eller anden slags. Og mange af dem ender i papcontaineren. For nogles vedkommende er det med god grund – andre kunne sagtens finde anvendelse i dagligdagen. Faktisk kunne de fint erstatte andre ting, vi ellers ville anskaffe. Altså ting, vil slipper for at købe – og det er jo også en måde at spare penge på!

Kan æsken bruges?

Før vi smider kasser og æsker i containeren, skal vi måske lige kigge på dem en ekstra gang. Der er nemlig endda ikke så få ting vi bruger kasser og æsker til i det daglige:

Skotøjsæsker: burde ikke smides ud i det hele taget. De er anvendelige til lidt af hvert. De er som regel gedigent lavet – mange er endda så pæne, at de fint kan stå fremme. Andre, der ikke har det rigtige look, kan man evt. betrække eller male. Bliver de brugt til opbevaring inde i et skab eller lignende, er det jo iøvrigt mindre væsentligt, hvordan de ser ud. Tænk bare på, hvor mange opbevaringskasser, der sælges i IKEA og lignende steder?

Mindre papkasser kan ofte bruges til forsendelse. Alternativet er ofte, at man køber kasser til at sende ting i på posthus eller i boghandel – og de er slet ikke billige. Så hvorfor ikke gemme dem, der kommer ind i huset? Det sparer dig ikke kun penge, men ofte også besværet med at skulle ud og have fat i en passende kasse til forsendelse! Hvis du synes, de fylder for meget, er der også råd for det. De fleste kan sprættes op i bunden og lægges flade.

Skotøjsæske

Smid ikke æsken ud…

 

Gaveindpakningsæsker. Hvorfor ikke gemme dem – hvis de er i bare nogenlunde god stand? Æskerne er ofte flotte og i ganske god kvalitet, så de kan tåle at blive brugt en gang /(eller 2) mere. Så gem dem, hvis de ligner noget, der kan bruges igen. Og så har du også noget klar, den dag du selv står og skal pakke en gave ind i en snæver vending.

Og nu vi er vend det med gaveindpakning, skal man måske også tænke på, hvor tit man har stået med en gave, der var vanskelig at pakke ind fordi den havde en underlig form. Ikke alt kommer nemlig i æsker. Også her er det en god ide at have noget parat. Det kan gøre en uhandy ting meget nemmere at pakke ind.

Jeg ved godt, at det også er genbrug, når man smider i papcontaineren. Men er det ikke bedre genbrug, når man anvender tingene direkte. De kan tidsnok komme i papcontaineren! Man kan gøre det fordi det er genbrug – men det er ikke til at komme uden om: Man sparer faktisk også penge – og nogle gange også besvær!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.