Genopfyld selv din mascara

Mascara refill, hmmm? Dette er ikke taget ud af  den blå luft. Engang for en del år siden var der så megen snak om at genbruge sin emballage. Og der var tale om meget mere konkret genbrug især med genbrug af mere specialiseret emballage.

Dengang var der nogle kosmetikmærker, der lancerede en refill til mascara. Det var egentlig ganske simpelt – når mascaraen var tom fyldte man den op fra en lille tube. Og så var den klar igen. Simpelt men genialt. Og det virkede så oplagt, at jeg var sikker på at en ide var kommet fr at blive. Men nej, den forsvandt hurtigt fra markedet igen – uvist hvorfor.

En mascara kan genopfyldes

Mascara – genopfyld den selv

Jeg har ikke set den i Danmark siden da og det er faktisk en del år siden. Jeg kom pludselig til at tænke på den igen fordi jeg havde en mascara, der havde en fantastisk god børste. Da den var tom kunne jeg ikke bare gå ud og købe en ny. Den var nemlig købt i Heathrow lufthavn og af et eller andet mærke jeg aldrig havde hørt om før. Men hvis nu den kunne genopfyldes? Forestil dig lidt samme princip, som når man selv genopfylder sine blækpatroner.

En hurtig google-søgning gav i første omgang kun et brugbart resultat. Og dette resultat var ikke dansk – det var amazon.com. Her kunne jeg købe en lille tube mascara refill til omkring 10 pund. Den skulle række til 5 x refill så det bliver omkring en tyver pr. gang – og det er jo lige til at overskue. Da det er amazon.co.uk er der heller ikke nogen toldfælde, man løber ind i. Det er også vigtigt, for kommer man til at købe fra uden for EU, kan man nemt risikere at tolden dobler prisen.

Man skal dog betale fragt, så lidt omkostninger løber der dog på alligevel. Da fragten ikke er væsentligt større når man køber 2 er  det naturligvis en overvejelse værd. Mascara refillen finder du her. Det gode spørgsmål er så, hvorfor den slags er så svært at få fat på – og tilsyneladende slet ikke fås i Danmark. Billeder fra FreeDigitalPhotos.net

Astrid

2 Comments

  1. Grunden til at refil af mascara er en dårlig idé, er at der samler sig bakterier på børsten og i beholderen. Derfor anbefalte en øjenlæge mig engang, at man skifter sin mascara hver anden måned, for at undgå øjenbetændelse.
    Men hvis du renser både børste og beholder i sprit før genopfyldning, kan det være, du kan mindske antallet af bakterier og dermed risikoen for øjenbetændelse.

    • Hej,

      Ja, det kunne være et problem for nogle – og så skal man naturligvis ikke gøre det. Jeg har aldrig selv haft problemet, det er sikkert individuelt om man kan tåle det eller ej? I sandhedens interesse skal det dog siges, at jeg også renser børsten når jeg genopfylder mascara’en.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.