Persille, der er klippet af og ikke mere har jord på, kan nemt blive slatten. Det kan ske temmelig hurtigt. Og så står man der og tror, man skal til at lave persillesovs – og persillen er slatten og ser helt færdig ud. Hvis persillen ikke er direkte vissen, men bare hænger med næbbet, er der muligvis håb forude. Prøv derfor lige et lille trick, før persilledusken ender i skraldespanden.
Frisk persillen op med isvand
Tag en skål med vand – og nogle isterninger. Lav en god gang isvand. Herefter putter du persillen ned i is-vandet og lader det ligge i ti minutter. Hvis persillen ikke er kommet til live efter de 10 minutter, kan du prøve at lade det ligge i is-vandet lidt længere – op til 15 minutter mere.
Så er der en chance for, at din persille har det betydeligt bedre. Om ikke superfrisk, så i hvert fald brugbar igen.
Denne metode kan virke en smule barsk. Man skulle tro, at denne chokbehandling endegyldigt ville tage livet af persillen. Men nej -der sker det modsatte. Der er naturligvis ingen garanti. Men alligevel en god chance for, at du alligevel kan bruge persille, du ellers ville have smidt ud.