Genopliv det tørre brød

Tørt brød – det smider man da bare ud, ikke. Ikke nødvendigvis, der er faktisk mulighed for at redde brødet. Måske vil du spare penge – brød er ikke så billigt som det har været. Eller også hører du bare til dem, der ikke bryder sig om at smide for meget ud? Hvis der er tale om brød, der bare er lidt tørt, kan man evt. prøve at give det en tur på brødristeren inden det spises. Brød, er er blevet ristet, har lidt “illusionen af friskt brød”.

Men måske er det så tørt, at heller ikke det går? Så kan man faktisk gå en tand længere. Her beskrives et regulært oplivningsforsøg, der nogle gange kan redde brød, som man ikke troede kunne reddes. Jeg skal lige understrege, at det er tørt brød, vi her taler om. Er brødet blevet muggent, er løbet kørt – det skal ud. For i så fald er det direkte sunhedsskadeligt. Og det vil jeg ikke anbefale nogen at spise!

Under alle omstændigheder kan du bruge en af disse metoder.

  • Læg  brødet på en rist over en gryde med kogende vand i nogle få minutter. Herefter lægger man brødet  i folie og rister det i ovnen nogle minutter.
  • Gør brødet godt vådt (mælk eller vand) på overfladen og derefter putte det i en varm ovn i 4-5 min.

Problemet er ofte, at vi forkøber os, når vi køber brød. Måske vil vi have for stor variation. Eller også er vi bare ikke vant til at brød ikke er helt friskt?

Så har du “frisk” brød igen….

Tørt brød kan genoplives og spises

Tørt brød kan blive (næsten) som nyt…

Eller i hvert fald noget, der ligner! Jeg kan faktisk huske at jeg for mange år siden som ung, fattig, studerende brugte dette tip. Jeg boede et sted, hvor vi alle var enige om , at rundstykker var alt for dyre.

Til gengæld kunne man købe gårsdagens rundstykker hos bageren – en stor pose for 4 kr. Det blev kaldt “fuglebrød”. Men der blev ikke meget til fuglene. Vi tog rundstykkerne under kærlig behandling – og spiste dem selv. Og det smagte udmærket. Når først vi havde “genoplivet” det, synes vi det var friskt brød.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.