Genoplivning af en slatten salat

Ja, mon ikke meget salat ryger ud på den konto. Det er blevet slattent. Og slattent er nok det sidste, salat må være – det er ikke specielt lækkert. Og er det først blevet slattent, vælger de fleste af os sikkert at smide det direkte i skraldespanden i den tro, at løbet er kørt. Det er dog ikke sikkert. Her kommer i hvert fald et par tricks, man kan afprøve før man helt afskriver salaten.

Et par tricks til slattent salat

Er uheldet ude, så prøv en af disse metoder.

  1. Salaten lægges først i (hånd)varmt vand en en spsk. salat – lad det ligge  deri en tyve minutters tid. Derefter kommes salaten i iskoldt vand et stykke tid. Det skulle friske den op.
  2. Kom salaten i en skål med iskoldt vand – gerne med isterninger – med en smule citron. Lad det stå en times tid, så er det klar til brug igen.
  3. Læg salaten i en skål med koldt vand og nogle skiver rå kartoffel. Stivelsen i kartoflen er med til at gøre salaten spændstig igen. Nogle hævder endda, at det kan lade sig gøre med lidt sukker i stedet – også pga. stivelse.

Spar penge – og undgå madspild

Blev salaten slatten - den kan genoplives

Slatten salat kan blive (næsten) som ny

Ingen har lyst til at spise slattent salat. Omvendt sker det nemt, at netop salaten bliver slatten. Og det er en smule ærgerligt at skulle smide det ud. Ikke kun fordi man har betalt penge for det – men også fordi det er madspild.

Vil man være med til at reducere det madspild, som de fleste danskere idag nok har, er det en god ide at kende “teknikker til genoplivning” af mad, der ikke er så spændende mere…

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.