Godt nyt til genbrugsfreaks

Er du til genbrug – på den fede måde? Altså ikke bare det med at blive ved med at bruge tingene i samme form, men i stedet få noget (overraskende) nyt ud af det. Så har jeg lige stedet, du skal kigge på. Det handler om at bruge ting på helt nye måder. Og den slags kræver altså lidt inspiration – selv for den mest fantasifulde.

Genbrugsguld – og diamanter?

Stedet, jeg taler om, er et websted, der hedder Recyclart (følg linket og se selv). Det er en sammentrækning af recycle og art – genbrug og kunst. Og det lever fuldtud op til begge af disse begreber.

Genbrug – tænk ud af boksen

Er det ikke det, det hedder, når man skal komme på noget helt, helt nyt. Og det er ikke så enkelt bare at beslutte sig for, at nu tænker jeg ud af boksen. Men heldigvis er der nogen, der har gjort det for mig – og heldigvis for det. Recyclart er en kickstart til fantasien for enhver genbrugsentusiast. Der er i princippet ikke de store grænser for, hvad der kan genbruges.

Ligger du for eksempel inde med plastikskeer, der ikke er blevet brugt? Smid dem ikke ud – plastikskeer kan blive til en fantastisk lampe

Troede du, at ølkapsler var noget man smed ud? Nej da – også her er der genbrugsmuligheder. Ølkapsler kan faktisk blive til smykker. Eller de kan laves til køleskabsmagneter.

VHS-bånd, hvad pokker skulle man nogensinde kunne bruge dem til? Du kan bruge dem til mange ting – endda en selskabskjole! Som du kan se på billedet her…

Source: recyclart.org via Astrid on Pinterest

 

Gamle dæk, der er for nedslidte til at måtte køre på de danske landeveje? De kunne blive dit “nye” cykelstativ.
Gamle træpaller? Dem må du ikke smide ud – aldrig i livet. Også paller har uanede muligheder.
Dit aflagte, gamle pletsølv-bestil bliver til den flotteste vindklokke.

Genbrugskunst

Og mange af ideerne balancerer netop mellem genbrug og kunst. I hvert fald er det god inspiration for dem, der gerne vil tage genbrug til nye højder. Genbrug, der ikke lugter af den noget stereotype billede, man ofte får af genbrug! Lugter – både i bogstavelig og overført betydning.

Og dette er kun et lillebitte udpluk af det, du kan finde på Recyclart. Alle der er til genbrug må overgive sig! Og måske også et par stykker af dem, der ikke er…?

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.