Græspletter kan fjernes med…mælk

Græspletter er meget almindelige sommerpletter. Især kan børn komme hjem med masser af slagsen i løbet af en sommer. Spiller man fodbold, er det næsten en dagligdags foreteelse. Græs er stærkt farvende og går ikke nødvendigvis bare af i vask – som man ellers kunne håbe. Og du kan faktisk få dem væk uden specielle pletfjerner-midler.

Alle, der har børn vil løbende få græspletter i massevis. Men man kan altså få has på dem. Ikke mindst hvis man får den tidligt.

Græspletten får du væk på denne måde

Pletfjernermidlet til græspletter er noget så underligt som sødmælk. Du fylder en skål i passende størrelse med sødmælk. Du lægger græs-pletten i blød i mælken, så vil den langsomt forsvinde. Sødmælken fjerner lige så stille det grønne, så den del af problemet er væk.

Men eftersom du har brugt sødmælk, er der en anden plet i stedet – en fedtplet, snarere. For at fjerne den gnider du opvaskemiddel på pletten, kommer tøjet i en lukket plastikpose. Lad det ligge i 5-6 timer, hvorefter du vasker tøjet vaskes som du plejer. Husk endelig, at den opvaskemiddel, du bruger som  pletfjerner, skal være farveløs. Er det farvet, risikerer du en helt ny type plet – og det var jo ikke meningen.

Har du meget genstridige græspletter, der ikke forsvinder ved denne metode, kan det blive nødvendig at bruge blegemiddel. Det kan købes i Matas – husk at følge brugsanvisningen.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.