Gratiner dine rester

Der er masser af gode grunde til at bruge sine rester. Dels sparer du penge ved det, dels undgår du det madsvineri, som vi alle udemærket godt ved heller ikke er godt for miljøet. Men den gode vilje til trods, kan det være svært at inkorporere det i hverdagen. For hvad skal man egentlig lave af de rester man gemmer? En smule af dit og en smule af dat? Hvad kan det blive til?

Gratinerings-metoden

Her kommer en måde at få brugt resterne på. Langtfra den eneste – men en rigtig nem metode, hvor man sagtens kan bruge masser af forskellige rester. Mindre rester  af grøntsager,  kødrester, for eksempel skinke, frikadeller, pålægs-rester, kylling osv. Skulle du have lidt osterester, vil det også passe fint til.

Dette kan blive til den dejligste gratin. Fremgangsmåden kommer her:

  • 40 – 50 g smør smeltes –
  • 50 gram mel blandes i, og
  • 4-5 dl mælk røres ud
  • Kog det godt igennem og tilsæt 5 æggeblommer + lidt salt ned i den lettere afkølede sovs.
  • Pisk de 5 æggehvider til skum og vend det ned i sovsen.
  • Tilsæt dine rester – vend det i sovsen
  • det hele kommes i et fad og drysses med rasp (og og har du en osterest, der kan hakkes eller rives, er det her, den kommer ind i billedet)
  • Det hele bages i ovnen i ca. 35 minutter.

Velbekomme. Restemad er ikke så ringe endda…

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.