Hårde gamle håndklæder?

Håndklæder kan holde i mange år. De er ikke sådan at slide op – de bliver dog ikke ved at være lige lækre. Det kan de fleste nok snakke med om. Og hvad er det så lige, man gør: jo – man skifter dem da ud. Mange håndklæder har måttet lade livet på den konto. Men – i disse bæredygtighedstider (og i det hele taget) – burde vi så ikke tænke i andre baner?

Nyt liv til gamle håndklæder

For der kan faktisk gøres noget for at gøre håndklæderne brugbare igen. Her kommer et tip til at “blødgøre” håndklæder, som har set bedre dage:

 

  • Sæt vahaandklader1skemaskinen på det varmeste program – det vil i de fleste tilfælde være 90 grader
  • Hæld en deciliter klar eddike i det rum, du bruger til vaskepulver/vaskemiddel
  • Derefter kommer du en halv deciliter bagepulver i skyllemiddel-rummet
  • Kør maskinen igennem
  • Gin håndklæderne en tur i tørretumbler
  • Gentag evt. processen

 

Dette gør måske ikke håndklæderne helt som nye, men hårheden, som jo ofte er det, der får os til at kassere dem i den sidste ende, forsvinder.

Virkemidlerne går nemlig ind og fjerner ophobninger af kalk og sæberester. Og det er de ting, der får håndklæderne til at virke hårde – og ikke rigtigt ville suge vand til sig.

Skulle der være håndklæder, der ikke står til at redde, så lad være at smide dem ud. De kan nemlig klippes op og anvendes som karklude eller gulvklude. De skal blot klippes op i passende stykker, og derefter zig-zagges eller overlockes, så de ikke trævler.

 

Astrid

One Comment

  1. Skal man gennemføre programmet med eller uden håndklæderne?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.