Hader du at ri?

Eller vil du bare gerne slippe lidt hurtigere om ved det? Mange vælger at sy direkte, eller nøjes med knappenålene. Men tøj som du skal prøve på for senere at tilrette, vil ofte kræve at du rir delene sammen. Husk, det er betydeligt lettere at pille risting og end almindelige sting! Når først det hele er syet sammen og skal rettes, kan du komme til at bruge meget mere tid med opsprætteren.

Og det er faktisk endnu mindre sjovt end at ri. Men det er en anden historie. Der findes dog måder, hvorpå man kan komme lidt hurtigere om ved det – og det har stadig lidt samme effekt. Noget maskinelt…..og det er der mange af os, der godt kan lide. Hvorfor ikke springe over, hvor gærdet er lavest? I hvert fald hvis det ikke går ud over resultatet!

Ri – men gør det på maskine

Rining i hånd - hader du også at ri?

Du behøver slet ikke ri i hånd

Så det er en god ide at ri – trods alt. Men der er mulighed for at slippe lettere om ved riningen. Og den mulighed kommer her:

Du kan maskinri. Og det betyder reelt bare, at du kan bruge symaskinen til at ri. Denne maskinrining er noget, du kan lave på en hvilken som helst symaskine. Og det er nemt. Bare man ved hvordan.

Det betyder at du laver riningen som en maskinsøm, men du vælger de længste sting (størrelsen hedder som regel 5 eller 6), som din symaskine kan lave. Derudover vælger du at løsne overtråden  helt. Så kan du sy mønsterdelene lynhurtigt sammen. Og du har stadig mulighed for at fjerne tråden hurtigt igen, pga. de lange sting og den løsnede overtråd.

Det er lige så let som at pille en ritråd op. Netop fordi det er helt løst, er det faktisk superlet at fjerne igen. Det er i virkeligheden bare en slags løs syning – men pointen er, at den skal være løs på den rigtige måde!

Astrid

One Comment

  1. Lige til info … så kan overnævnte også anvendes når stoffet skal rynkes.
    Ha’ en rigtig god dag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.