Hader du (også) tandtråd?

Vi anbefales af tandlæger og tandplejere at bruge tandtråd dagligt. Ikke alle er lige begejstrede for dette fænomen. Jeg har aldrig brudt mig synderligt om tandtråd – for at sige det mildt. Det er noget pokkers besværligt noget. Og så har jeg altid haft fornemmelsen af at tandtråden ikke bare tager skidtet mellem tænderne men også kunne risikere at trække tænderne med ud. Eller skære tandkødet over med tandtråden.

Det er naturligvis ikke sket endnu – og min tandlæge mener da vist også mest at det er en dårlig undskyldning. Og det sikkert ikke uden grund. Jeg skal bruge det hvis jeg vil have det med der sidder inde mellem tænderne. Og jeg har ledt med lys og lygte efter en eller anden ting, der kan erstatte det. Noget, der er i stand til at komme der, hvor hverken tandbørste eller tandstikker kan finde vej. Uden alt det bøvl!

Nytænkning ønskes

Og indtil for nylig har jeg ikke fundet noget, der har kunne erstatte det.

Men så var det at jeg fandt nogle bittesmå børster – dem som I kan se på billedet her. Og de kan faktisk gøre jobbet ligeså godt som tandtråden- omend med noget mindre besvær. Det var i hvert fald min mening om sagen og denne gang gav tandlægen mig rent faktisk ret – modsætning til, hvad jeg havde forventet. Eller næsten ret skulle jeg måske sige. For tandtråden skal stadig være ret – omend ikke dagligt.

Rens mellem tænderne med små børster

Små børster, som renser mellem tænderne

Et par gange omend ugen er nok, fik jeg at vide – og det kan besvær vist godt leve med. Børsterne sælges iøvrigt ved tandlægerne nu. Men det er ikke nødvendigt at forføje sig hen til tandlægen efter dem – jeg har også fundet dem så “almindelige” steder som Netto og Fakta. Skulle man synes, at de er dyre, skal det lige indskydes, at det ikke er en engangsting, som for eksempel en tandstik. Du kan udmærket bruge den samme børste i en uges tid.

Astrid

One Comment

  1. De kan ikke bruges til dér hvor det virklig gølder, og det er de bagerste tænder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.