Krøyer-kugler – har du styr på dem?

Krøyer-kugler! Til dem, der ikke ved, hvad ordet dækker, kan jeg fortælle, at det er de små, hvide kugler, der indeni sækkestole. Krøyer-kugler kan også købes i hobby forretninger i sække. Så kan man selv lave sækkestole. Eller som jeg, puder. Det sidste er Krøyer-kuglerne rigtig gode til, fordi man får en pude, der former sig efter kroppen. Og der ganske gode i mange sammenhænge….

Umulige Krøyer-kugler

Krøyerkugler er svære at holde styr på.

Krøyerkugler….

Problemet er at håndtere de der Krøyer-kugler. De triller, de “klistrer sammen”, de flyver omkring. De er nemlig meget lette, indeholder statisk elektricitet – og der er mange af dem. Dem, der har prøvet det, ved hvad jeg taler om.

Dem, der har planer om, at lave noget med Krøyer-kugler i, bør læse videre her. Jeg har efter et Krøyer-kugle-projekt været ude for at finde Krøyer-kuglerne rundt omkring i huset i månedsvis.

Enhver, der har arbejdet med Krøyerkugler ved, at jeg ikke overdriver. De er levende – meget levende….

Styr Krøyer-kuglerne med en tragt

Man kan nok ikke fjerne problemet helt, men man kan minimere det. Man skal bruge en tragt, når man hælder Krøyer-kuglerne ned i puden eller sækkestolen. Lav derfor en skræddersyet tragt af pap – og luk den til med tape. Sørg for at hullet i tragten svarer til hullet i puden eller sækkestolen – så der ikke smutter kugler ud der. Og lav en god stor tragt, så det er nemmere at hælde jævnt.

Iøvrigt kan jeg anbefale en billig måde, hvorpå man kan få fat i Krøyerkuglerne: I stedet for at købe dem i hobbyforretninger, hvor de kan være ret pebrede, så prøv at kigge efter gamle, udtjente sækkestole på loppemarkeder eller lignende. De går som regel ret billigt. Og selvom betrækket er slidt og nusset, er krøyerkuglerne lige som de skal være. Jeg har endda fundet en, der var smidt i en container. Og nej, køn var den ikke, men den var fyldt med masser af kugler!

 

Astrid

3 Comments

  1. Nu er dette indlæg godt nok ved at have en del år på bagen. Men tænker stadigvæk at det kan have en hvis aktualitet. Hvor køber du krøyerkugler henne? Jeg synes nemlig de er ufattelig dyre at købe i diverse hobbyforretninger og tænker man må kunne købe dem billigere?

    • Hej,

      Ja de er faktisk halvdyre, de krøyerkugler. Mit allerbedste tip er at gå på loppemarked og købe en aflagt sækkestol – har flere gange fundet nogle, hvor betrækket ikke dur mere – de kan ofte købes meget billigt. Mvh. Astrid

  2. Hej Astrid….1000 x millioner tak for rådet med tragten til påfyldning. Du er den eneste, som jeg kan finde, der har løst mega problemet <3 <3 <3

    Jeg er dybt taknemmelig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.