Har du tørre eller sprukne hænder?

Tørre, ru og sprukne hænder kan være en pestilens for mange. Det lyder ikke voldsomt, men der er erhverv, hvor mange er plaget af det. Nogle er også mere disponeret for det end andre.

Værst er det naturligvis når huden begynder at sprække. Og hænderne skal man jo bruge hele tiden! Det tænker man måske ikke lige på, hvis man ikke har prøvet det? Der sælges mange dyre cremer mod tørre og sprukne hænder. Men i bund og grund kunne man lige så godt holde sig i den billige ende – det er sjældent pengene, der gør det. Faktisk kan det afhjælpes med billige cremer…

Glycerin hjælper på tørheden

Prøv at vælge en creme med glycerin. Glycerin kender mange sikkert mest for noget med at fjerne pletter – og det er heller ikke helt forkert. Men glycerin har også en fantastisk virkning på tørre hænder.

Jeg fandt en video, hvor Julie Skals fra husmoderen.dk fortæller og glycerincremen og dens fortræffeligheder. Den creme , hun viser, er fra Matas – og derfor i den billige ende. Selv har jeg flere gange fundet noget lignende i Netto – til en 20-25 kr.Brug glycerin som middel mød tørre og ru hænder

Der er iøvrigt intet nyt i at bruge glycerin på denne måde. Min far har berettet hvordan man i “gamle dage” brugte en blanding af sprit og glycerin til at komme ru og sprukken hudpleje på hænderne til livs. Landmænd var nemlig en af de faggrupper, der havde problemer med huden på hænderne. Det ville man også sagtens kunne den dag i dag. Men jeg ved ikke hvor mange, der stiller op på den blanding, der er noget ganske andet end det, vi forventer af cremer? Skulle nogen være interesseret, har jeg set opskrifter på nettet, der foreskriver at man bruger lige dele af glycerin, sprit og destilleret vand.

Men mon ikke de fleste vil foretrække cremen? Og husk så, at det ikke kun er tør, ru og sprukken hud på hænderne, glycerin er godt for. Er det fødderne, der er problemet, bruger du den der. Har du tørre og sprukne læber, så brug glycerincremen som en slags læbepomade. Og er man meget ramt af tør hud, kan man smøre hænderne godt ind i cremen og tage bomuldshandsker på natten over.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.