Har du været på hylderov?

Ellers er det – her i begyndelsen af juli – ved at være sidste udkald. I hvert fald hvis vi snakker om hyldeblomsterne. Bærrene kommer som bekendt først til efteråret. Hvem elsker ikke hyldeblomstsaft. Der er masser af hyld – alle vegne. Det gror som ukrudt, tror jeg. Det handler egentlig bare om at komme ud og hente det, ikke? Selv har jeg improviseret lystigt med, hvordan man får hyldeblomstsaft ud af det. Med skiftende held, skal jeg lige sige…Opskrifter findes der naturligvis. Og vil man være lidt mere sikre på resultatet, er det nok den vej, man skal gå!!

Hyldeblomstdrik – en vinderopskrift

Der findes rigtig mange opskrifter, men denne siges på et tidspunkt at have vundet “DM i saft”. Uanset – god er den i hvert fald. Ingredienserne, der skal bruges, er:

  1. 40 skærme hyldeblomster, pæne og store i blomst.
  2. 2 hele citroner skyllet og skåret i kvarte – hvorpå noget af saften presses ud.
  3. 80 gram citronsyre.
  4. 1 liter koldt, kogt vand
  5. 1 kilo sukker
  6. 5 ml atamon pr. liter siet saft.
Hyldeblomster til Hyldebrlomstdrik

Hyldeblomstdrik er en forfriskende sommerdrik. Billede fra https://pixabay.com/

Fremgangsmåde:

Der kan anvendes store gryder, krukker eller plastspande til hvad ved jeg – blot de kan anvendes til fødevarer:

  • Ingredienserne fra punkterne 1-4 blandes sammen i ovenstående i den beholder, du bruger
  • Lad blandingen stå i 2-3 dage
  • Omrøres 3-6 gange dagligt mens den trækker
  • Saften skal stå et køligt sted imens – og husk at dække beholderne til – hvis de da ikke har låg
  • Herefter sies blandingen i et lærredsstykke og får lov at afdryppe.

Husk IKKE  at presse saft ud. Saften måles derefter op, og der tilsættes 1 kilo sukker og 5 ml atamon pr. liter saft. Rør i saften af og til så sukkeret opløses, og skum af til sidst. Når sukkeret er opløst, hældes saften på rene, atamon-skyllede flasker. Og så er der saft – finder du, som jeg, ud af, at hyldeblomstdrikken smager så godt, at der slet ikke er nok – så husk det. Til næste års hylderov.

Hyldeblomst - hyldeblomstsaft

Hyldeblomster smager lige så godt, som de ser ud – som saft, altså. Billede fra https://pixabay.com

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.