Hav altid en måtte i bagagerummet om vinteren

Ja – eller et andet sted i bilen, kunne det også være. Dette har nemlig intet med bagagerummet at gøre. Men det er en god ide, vinteren igennem at hav en gammel måtte eller måske en tæpperest med i bilen. Så har du enten en måtte eller tæpperest, som du overvejer at smide ud, så lad være med det.

Tæpperester kan bruges til noget

Erv du kørt fast i sneen, kan en tæpperest redde dig

Kørt fast? En stump tæppe kan hjælpe

Du kan nemlig risikere brug for den, hvis du sidder fast i sne/glatføre om vinteren. Du kender sikkert det med at sidde fast. Hjulene på bilen snurrer ganske vist rundt, men du kommer ikke ud af stedet. Og det er heller måtten/tæppet kommer ind i billedet. Placer måtten/tæppet  forrest ved forhjulet, så tæt den kan komme på dækket som overhovedet muligt. Derefter kan du prøve forsigtigt at køre igen. Mange gange kan det få bilen fri igen – og du kan køre.

Skulle du alligevel engang så i denne situation uden en måtte i bilen, kan du evt. prøve tricket med de måtter, der ligger i bunden af bilen. De er ganske vist ikke så store, men det kan alligevel være et forsøg værd.

Sidder bilen fast i sne eller mudder, og har du hverken sand eller kattegrus, så brug en gummimåtte fra bilens bund. Placer måtten forrest ved forhjulet, så tæt den kan komme. Derefter kan du prøve forsigtigt at køre igen.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.