Hjælp til sprukne læber

Her i vintertiden sker det ofte at læberne sprækker. Det er irriterende – og det kan være svært at slippe af med igen.  Vinterkulden udtørrer huden – og det går særligt slemt ud over læberne. Er det først begyndt, varer det let ved – og det irriterer, blot man spiser eller snakker. Eller hvad man nu bruger munden til….

Vaseline til læberne

Jo, der findes masser af fine pomader og midler mod det. Men her kommer det – på en gang billigste og bedste – middel. Du har det nok allerede i huset. Det er nemlig vaseline. Smør læberne ind i det, så vil det hjælpe dem med at hele. Brug det gerne inden sengetid, så det virker natten over.

Vinteren giver mange sprukne læber
Sørg for at behandle de tørre læber, så de ikke bliver sprukne. Billede: Anemone123 on Pixabay

Og gør også det, at du tager en smule på læberne, når du skal ud i kulden. Vaseline er vandfrit, og kan derfor – i modsætning til cremer, der indeholder vand – bruges på i streng frost. Og på den måde undgår man frostskader på huden. Vaseline kan også bruges i større dele af ansigtet, hvis man skal ud i stærk frost og ens hud er sart.

Jeg ved godt, at det ser fedtet ud at have det smurt ud i ansigtet, men er man ude i en snestorm eller lignende, er det så ikke det sidste, man bekymrer sig om.

Vaseline til….alt muligt

Måske tog jeg munden lidt fuld, da jeg omtalte vaseline som “du nok allerede har i huset”. Det er måske fordi jeg egentlig mener, at det bør man da have. Det er uundværligt – der er masser af ting, man kan bruge det til. Ting, man måske ikke lige går og tænker på.  Vaseline bruges til mange ting – mere end man tror. Derfor har jeg lavet indlægget: Det kan man (også) bruge vaseline til. En bøtte Vaseline koster omkring 15 kr. Og det holder sig utroligt længe. Der er egentlig ingen  grund til ikke at have det i huset.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.