Hjælp, skuffen binder!

Dette fænomen er ikke usædvanligt, især hvis vi taler om gamle møbler. Skuffen sidder fast – godt fast! Skuffen kan have “slået sig” – som man siger. Men der er altså råd for det – dog kræver det, at man rent faktisk kan få skuffen ud. I mange tilfælde er det den allerførste hurdle!

Det er irriterende, især når man skal bruge noget i en fart og står der og maser med skuffen. Og man kan næsten være fristet til at smide den dumme møg-kommode ud. Men måske er det en kommode, du er glad for – når man altså ser bort fra denne lille skavank. Måske en arvesag, som man ofte ser det med gamle kommoder. Og så er det jo ikek sikkert, man har lyst til at smide den ud og købe en ny i IKEA?

Heldigvis er der råd for det – og det er noget, du nemt selv kan udbedre.

Lidt sandpapir – og et stearinlys…

Ja, så enkelt kan det være. Tag noget sandpapir og slib let på siderne – der hvor skuffen er “for stor”. Man skal fjerne nok til at den kommer ud og ind uden at det er nødvendigt at bruge vold af nogen art.

Næste trin består i at få skuffen til at gå noget nemmere. For at få skuffen til at glide bedre, kan du enten give det en gang bivoks – eller gnide det med et stearinlys på de flader, der glider mod hinanden. Det giver en glat – måske en anelse fedtet overflade, der gær det nemmere at åbne og lukke skuffen!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.