Hjemmelavet lermaske – dybderensende

Lermasker kan være rigtig gode, hvis man gerne vil have ansigtshuden renset i bund. Og der er mange i handlen – til mange forskellige priser. Mange af dem indeholder stoffet Kaolin – også kendt som pibeler – som er en mineralsk lerart.

Men kaolin/pibeler kan du købe i Matas og så selv fremstille din egen lermaske. Og det er let at fremstille den – og det er en billig ansigtsmaske. En dybderensende ansigtsmaske som den med kaolin er velegnet til mange hudtyper – ikke mindst er det en god behandling, hvis man har uren hud!

Kaolin ansigtsmaske

Med kaolin fra Matas kan du lave din egen ansigtsmaske

Lav selv en billig ansitsmaske - med Kaolin

Tag en spsk. (med top) kaolin, put det i en lille skål og rør det op med vand indtil du får den konsistens, som din ansigtsmaske skal have. Du smører det herefter i hele ansigtet – minus øjenomgivelserne – og lader det tørre. Når det er tørt vasker du det af med lunkent vand.

Matas Kaolin (Pibeler) koster i skrivende stund ca. kr 35,-/400g. Og jeg skal lige tilføje, at køber du 400 g. kaolin har du til rigtig mange lermasker. Hvor mange er svært at sige – for der går ikke mange gram på hver maske. Jeg ved dog, at den pakke kaolin, jer har stående er over et år gammel – og ikke brugt op…

Astrid

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.