Hold fugerne frie for kalk

Fugerne mellem fliserne på badeværelset – allermest i brusekabine – har det med nærmest at suge kalk til sig. Og det er altid svært at få af – meget sværere end det, der sætter sig på dine fliser. Dertil kommer, at fugerne, der er kalkholdige – ikke uden videre kan udsættes for syreholdige rengørings- eller afkalkningsmidler. Så ødelægger man slet og ret fugen. Syre angriber kalk og er derfor godt til afkalkning…blot ikke af fugerne!

Undgå kalk i fugerne – sådan!

Så det er mere knofedt-metoden, der skal i spil her. Der er dog en måde, hvorpå dette kan undgås. Det handler i bund og grund om, at kalken slet ikke skal få lov at sætte sig. På en eller anden måde skal de imprægneres mod kalk. Hertil kan man bruge noget så enkelt som et stearinlys.

Stearin kan bruges til at holde fugerne fri for kalk

Hold fugerne frie for kalk med…..stearin

Der skal et lag stearin i alle fuger – og med et ganske almindeligt kronelys kan man gnide stearin i fugerne. Vandet vil nu prelle af og kalken kan derfor ikke sætte sig i fugerne. Videoen herunder beskriver i al sin enkelhed, hvordan man gør. Det kan tage lidt tid at få alle fuger ordnet – men tiden er tifold sparet i mindre eller lettere rengøring!

Det er lidt som at “forebygge i stedet for at helbrede”. Her giver det god mening at springe over hvor gærdet er lavest!

Og så lige et lille tip mere: Hvis du også vil “imprægnere” fliserne i brusekabinen, kan det faktisk også lade sig gøre. Her er det bare bilvoks, du skal bruge i stedet. Brug bilvoks på badeværelset

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.