Husråd, der lindrer solskoldning

Solskoldning er måske ikke helt aktuelt endnu, men det kan vel ikke vare længe. Solens stråler i forsommeren giver mange en ubehagelig overraskelse – de er nemlig stærkere på dette tidspunkt. Og det tænker man ofte ikke på. Solskoldning er desuden meget ubehageligt – det er faktisk en form for forbrænding, man får. Mennesker med lys hud er mere følsomme end mennesker med mørkere hud – og bliver derfor lettere forbrændte, hvis de ikke passer på. Jeg kender det kun alt for godt….

Vi tænker ikke altid lige på, hvor solen – ikke mindst den om foråret eller sydpå – kan være ved huden. Deraf miseren. Solskoldningen er der lige pludselig og det er træls (som vi siger på godt jysk).

Husråd mod solskoldning
Solskoldning er aldrig rar – heldigvis er der husråd, der kan afhjælpe det.Billede af Hans Braxmeier fra Pixabay

Husråd mod solskoldning

Jeg ved det godt – og jeg passer også på. Sommetider dog ikke nok, indrømmet. Og pludselig er skaden sket, næsten uden man har opdaget det. Det var da ikke så galt? Men jo, det var det!

Den vigtigste behandling er at bidrage til at køle ned i huden, og det kan man gøre på flere måder. Her kommer et par nyttige husråd, der hjælper når uheldet er ude – man kan nemlig stadig nå at hindre solskoldningen i at udvikle sig yderligere. Jo hurtigere man tager affære, jo bedre:

  • Læg et lag (helst kølige) agurkeskiver over det område, hvor du er blevet forbrændt
  • Brug Aloe Vera gel eller creme, der hvor du er solskoldet. Har du en Aloe Vera  plante, kan du presse saften ud af et blad.
  • Hvis du er forudseende, kan du fryse noget Aloe Vera til isterninger – det lindrer og køler!
  • Almindelig isterninger køler også…det er heller ikke dumt
  • Giv huden et lindrende bad i halvt mælk og halvt vand.
  • Smør  yoghurt naturel på din hud.

Når forbrændingen er faldet ned, skal du sørge for, at huden for fugt – for eksempel i form af en Aftersun lotion.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.