Husstøvmider kan bekæmpes med frost

Er I plaget af husstøvmider? De er svære at komme til livs – og desværre er der mange, der er allergiske overfor bæsterne. Det er en konstant proces at holde dem nede. Men her kommer et middel, du kan bruge. Det klarer ikke alle problemer alene, men er alligevel velegnet i kampen mod husstøvmiderne. Det er frost. Og ikke kun, som vi jo har fået det beskrevet, frost fra fryseren. For kommer der en dag, hvor det sner og knasfryser – så er det til kamp mod husstøvmider.

Husstøvmider hader frost
Frost og sne er et fantastisk middel mod husttøvmider. https://hus-raad.dk/vinterbil-hvad-nu-hvis/

Lad den hårde vinter være hård ved miderne

Sommertider har vi en hård vinter. Det er træls på mange måder, men hvorfor ikke tage fordelene med? Frosten er slem for husstøvmiderne, så benyt de de, hvor det virkelig knasfryser så tænderne klaprer, til at bekæmpe husstøvmider. Læg gulvtæpperne ud i sneen – de løse i hvert fald. Lad dem gerne få natten over – det er der, vi nemt får de virkeligt lave frostgrader. Og der for er det det mest effektive, når vi skal husstøvmider til livs.

Og der er masser af ting, der kan få samme behandling. Tag det ud i sneen og husk også at banke det godt igennem bagefter. De husstøvmider, der er døde, generer altså også allergikere. Og støvet skulle jo også gerne ud – nu vi er igang.

  • Lammeskindet vil have godt af en tur i sneen og frosten
  • Sofapuderne bliver næsten som nye.
  • Uldplaiden (og plaider af andre materialer  – for den sags skyld)
  • Måske sengetæpper, som ellers kan være svære at vaske.
  • Glem ikke de løse tæpper – sne er fantastisk til tæpperens.
  • Måske kan hele møbler komme en tur udenfor og blive renset for husstøvmider?
  • Madrasser er også hjemsted for husstøvmider i stort antal – giv dem en tur i sne og frost!

Hvor gemmer husstøvmiderne sig?

Og sikkert også mange andre ting. Kig dig omkring – og se, hvad du har af tekstil, der kunne trænge til en lignende tur. Hvad kunne trænge til en opfriskning? Hvad kunne være hjemsted for husstøvmider? Du skal selvfølgelig altid tænke på, om materialet kan tåle det. Ikke blot frosten – man skal også regne med, at materialet skulle kunne tåle fugt.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.