Hvad var der i kufferten?

Mange har prøvet at kufferten ikke kom med samme fly. I de fleste tilfælde bliver den fundet i løbet af det første døgn. Nogle gange går der længere. Og der er også de kufferter, der aldrig kommer hjem igen – uvist hvorfor. Og er man i den situation, at man ikke har får sin kuffert igen, skal man melde det til forsikringsselskabet. I langt de fleste familieforsikringer er bagageforsikring nemlig inkluderet. Og for at kunne lave en skadesanmeldelse skal man kunne fortælle nøjagtigt, hvad der var i kufferten. Men kan man så huske det?

Kan du huske, hvad du pakker i kufferten?

Jeg havde for et års tid siden en kuffert, der ikke var med flyet hjem efter en rejse fra Afrika. Det tog faktisk 4 dage før den ankom til Kastrup Lufthavn – så jeg var tæt på at opgive at den skulle komme tilbage. Og derfor tæt på at skulle anmelde det som en forsikringsskade.

Tag billeder, så du kan huske, hvad kufferten indeholdt

Hvad var det nu, der var i kufferten?

Og så var det, jeg kom i tanke om, at jeg absolut ikke kunne huske alt hvad jeg havde proppet i den kuffert. Og jo mere man vrider hjernen, jo mindre kan man huske. Hvilket selvfølgelig fortæller en, at man burde have lavet en liste over de ting, man havde med. Hvilket ville virke dødbesværligt når man pakker.

Det må kunne gøres nemmere! Og det kan det naturligvis! Derfor dette lille tip, som jeg vil benytte mig af fremadrettet. Når man pakker kuffert, skal man have sit digitalkamera (eller kameramobil – måske bedre endnu?) med på sidelinjen. Tag henad vejen snapshots af din pakning. Man kan selvfølgelig være så grundig at man fotograferer alt, men det er slet ikke sikkert, det er nødvendigt. En stribe fotos taget under pakningen, vil om ikke andet have den effekt, at hukommelsen genopfriskes. I modsætning til metoden med at føre lister over tingene, kan det gøres uden det store besvær. At tage en stribe billeder – en 10-15 stykker for eksempel – er ikke særligt tidskrævende. Det eneste det kræver er en smule omtanke og et digitalt kamera.

Altid en sikkerhedskopi

Og nu, du er igang, så er det en god ide også at tage fotos af pas, kørekort og sygesikringsbevis. Eller andre papirer, der kunne vise sig vigtige. Og som ikke må forsvinde. Det kunne også være din flybillet eller dit visum. På den måde er de “foreviget” hvis uheldet skulle være ude. Det løser ikke alle problemer, men gør alligevel det hele en smule nemmere. Og så skal du naturligvis gemme alle billederne et sted, hvor du altid ville kunne finde dem. Tag derfor alle billederne og send dem til dig selv i en email – så vil du kunne få fat i dem lige meget hvor i verden, du befinder dig!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.