Hvor længe kan maden holde sig i fryseren?

Det bør man tænke på, hvis man hører til dem, der “køber ind til fryseren”. Gode tilbud af fryseegnede varer kan spare dig masser af penge. Men der er en grænse for, hvor længe det kan holde. Engang vidste enhver husmor, hvor lang tid de enkelte madvarer kunne holde. Men sådan er det ikke mere.

Og det er desværre ikke så enkelt, at du bare kan regne med en holdbarhed for kød, en for fisk, en for grøntsager og en for bagværk osv. Og det, man ikke har i hovedet, må man skrive ned. Så det er en god ide, at lave en liste.

Hvor finder vi oplysningerne?

Jeg har fundet et sted, hvor du kan finde de oplysninger, du har brug for. Læs – og print evt. ud og hæng op – fra Alletiders kogebog: Madvarers holdbarhed ved frysning. Her finder du – detaljeret – holdbarhederne for lagt de fleste madvarer.

Det er en god ide at få det printet ud. Du kan evt. sætte sedlen på din fryser, så du har oplysningerne der, hvor du skal bruge dem. Hvis man så samtidigt skriver på de enkelte madvarer, hvornår de er lagt i fryseren, kan man nemt se, om der er noget, der er for gammelt. Eller om der er noget, man skal have brugt inden det bliver for gammelt.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.