Du kan imprægnere sko med stearin

Når man befinder sig i den kolde og våde tid, sætter man pris på, at vandet ikke trænger ind i fodtøjet. Især lidt ældre fodtøj er udsat. Og så er der jo også det fodtøj, som bare ikke ser ud til at være lavet til at modstå vand. Fodtøjet skal imprægneres, eller i hvert fald behandles med noget, der gør det vandafvisende. Der findes imprægnering, der kan købes i sprayform. Men det er nu ikke det, det handler om her. Det handler om et alternativ til den almindelige skoimprægnering. Og det er et ganske værdigt alternativ.

Imprægnering af sko med stearin

I bund og grund skal skoene behandles med noget, der får vandet til at prelle af. Så får du det ikke ind i dine sko eller støvler. En af de ting, der har den egenskab, er stearin. Behandler man noget med stearin, virker det nærmest som en imprægnering.

Imprægner dine sko med stearin og undgå våde sokker....
Undgå problemer med våde sko, imprægner dem med stearin. Billede af Jan W. fra Pixabay

Når det gælder sko, skal stearinen smeltes for at kunne bruges som imprægnering. Det gør du sådan: Du skal bruge er en hårtørrer og stearinlys til din imprægnering. først gnider du stearinen ud på skoen, sørg for at komme over det. Derefter giver du skoen en tur med en hårtørrer – således at stearinen smelter og dækker/trænger ind i hele skoen. Hvor stearinen dækker skoen, vil vandet prelle af.

Imprægnering af sko med stearin – video

Nedenfor får du den visuelle version – vist og forklaret på et russisk-engelsk. Men det viser dog tydeligt, hvad der skal gøres. Så står man pludselig og har brug for, at få skoene gjort klar til at klare den våde tid, behøver der ikke være langt fra tanke til handling.

Stearinens vandskyende egenskaber, kan også bruges andre steder. Hvis man for eksempel er rigtigt træt af, at der sætter sig kalk og snavs i fugerne i brusekabinen, kan man imprægnere dem med stearin.

Astrid