Kaffegrums mod ru og beskidte hænder

Mange regner kaffegrums for affald. Det er det vel ret beset også, men det kan godt gøre gavn en gang mere inden det ryger i skraldespanden. Det kan nemlig erstatte det håndrensemiddel, som mange bruger efter arbejde, der gør hænderne beskidte og ru. Dette er ikke bare til almindelig håndvask, men derimod noget, der kan fjerne olie og snavs og andre ting, der kan være genstridige. Ikke nok med det: det fjerner faktisk også de døde hudceller – på samme måde som exfolierende cremer. Nej – kaffegrums skal ganske givet ikke smides ud. Og dette er iøvrigt langtfra det eneste, det kan bruges til. Det er et af de affaldsprodukter, som kan bruges til noget!

Kaffegrums som håndrens

Du kan have kaffegrumset til at stå i en beholder ved vasken. Det hjælper nemlig at vaske beskidte og ru  hænder i kaffegrums. Man gør hænderne fugtige og tager i spsk. kaffegrums og gnider det godt ind i hænderne. Har dine hænder også tendens til at blive tørre, tilsætter du kaffegrumset en smule olie også. Kaffegrums renser godt. Men det har samtidigt en exfolierende effekt. Dvs. det også er godt til pleje af hænderne.

Lad være med at smide kaffegrums ud – det kan genbruges som håndrens. Billede af Stephanie Albert fra Pixabay

Brug kaffegrumset – dit eller andres

Du behøver således ikke købe håndrens – hvis du altså er kaffedrikker! Eller hvis nogen i husstanden er. Hvis ikke, er jeg sikker på, at du kender nogen, der gerne vil donere deres kaffegrums til dig.

Dette husråd hjælper både med at fjerne genstridigt snavs fra hænderne. Men det har også en kosmetisk virkning – det kan også hjælpe på ru og tørre hænder. Og så er der iøvrigt intet i vejen med at man kan udnytte den exfolierende effekt andre steder på kroppen. Ja, faktisk over hele kroppen. Hvorfor købe bodyscrub i dyre domme når man har kaffegrums i huset? Kaffegrums er faktisk for godt til at smide væk. Der findes en hel stribe anvendelsesmuligheder. Læs mere om, hvad man kan bruge kaffegrums til!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.