Kan du dine E-numre?

Nej, heller ikke jeg. Hvis man er heldig kan man huske nogle få E-numre, men det rækker jo ingen vegne. E-numrene kommer vi næppe uden om. Den mad, vi spiser, er tilsat en stribe stoffer, som påvirker madens farve, dens holdbarhed, konsistens og smags-sammensætning. Man tilsætter altså langtfra kun af hensyn til ernæring. Og vi ser dem hele tiden i varedeklarationerne, E-numrene, som de fleste af os ikke rigtigt forstår.

E-numrene er overalt

Da vi i stigende omfang køber forarbejdet mad, er E-numrene faktisk noget, vi ofte konfronteres  med. Men hvilke E-numre er sundhedsskadelige – og i hvilket omfang? Og hvilke E-numre er mon allergifremkaldende? Hvor finder man information om E-numre? hvor slår man dem op?

Kend dine E-numre, men ikke udenad..

Kan du finde ud af e-numrene

Hvilke e-numre mon vingummibamserne indeholder?

Men vi kan ikke havde dem i hovedet som grundviden. Til gengæld kan de hurtigt slås op. Nogle år tilbage havde jeg E-nummer-bogen. Den er dog nok antikveret – og iøvrigt er det meget lettere at slå E-numrene op på nettet. Jeg har derfor fundet en brugbar E-nummer-guide, hvor vi kan finde de oplysninger, vi har brug for.

Alle godkendte tilsætningsstoffer har nemlig et E-nummer, og til dette er der en forklaring. E-nummerguiden dækker således alle (godkendte) tilsætningsstoffer. Du kan se, hvad de enkelte stoffer hedder samt få en vurdering af, hvordan man bør forholde sig til dem.

Der er stoffer, der er stærkt allergifremkaldende – og der er stoffer, der er harmløse. Alle med E-numre. Så det kan være umuligt ar vurdere blot ud fra et E-nummer.

E-nummer-guiden

I E-nummer-guiden kan du slå dine E-numre op og få de relevante oplysninger. Og du kan finde viden om tilsætningsstoffer generelt.

Astrid

One Comment

  1. Der kan måske være grunde til hvorfor denne side ikke helt er i over ens stemmelse med den guide samme men denne her ikke helt oplyser hvad det er men blot om den er gmo, modificere eller natulig fremstillet så denne her ” guid ” her burde mere vejlede ind den er på nu værende

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.