Kan du ikke finde nøglerne i mørket

Kan du ikke finde nøglerne? Det bliver ikke nemmere når det er mørkt. Ligger de i tasken kan man rode rundt efter dem. Især hvis man befinder sig et sted, hvor der kun er minimalt lys. Værre er det hvis man  taber dem på et mørkt sted. Dem, der har prøvet det sidste kender givetvis panikken når man ligger der og roder rundt. Nøgler eller ikke nøgler? Det er forskellen på om du kommer ind eller ej! Eller kan starte bilen. Eller…

Uden nøgler går det ikke

Irriterende er det – og man ved aldrig rigtigt, hvornår det sker. Jeg tabte engang mine nøgler i sneen på en parkeringsplads. Klokken var 21 og jeg havde lige fået fri fra arbejde – og glædede mig naturligvis til at komme hjem! Det var den lette frostsne og nøglebundet var tungt – og jeg kunne intet se.

Jeg fandt dem til sidst efter at have ligget og rodet i sneen i en rum tid. Ikke det rareste minde. Og heldigvis var der ingen, der så det – for særligt elegant var det heller ikke. Men sommetider skal der ikke mere end mørke til for at de bliver borte.

Brug en refleksbrik

Hvis man vil gøre det nemmere at finde nøglerne i en sådan situation, skal man sætte noget på, der gør dem mere synlige. Decideret lys ville ikke holde ret længe, men i stedet kunne man sætte en refleksbrik på som vedhæng til nøglebundet. Det vil bevirke, at er der bare lidt lys, vil refleksbrikken afsløre, hvor nøglerne har “gemt” sig.

Bliver nøglerne nemt væk i mørket?

Smider du nemt nøglerne væk?

Skulle kan have noget i tasken, der kan hjælpe med lidt lys – for eksempel en telefon, vil det blive endnu nemmere. Eller måske en af de minilygter, som man går med idag?

Så led i gemmerne efter en aflagt refleksbrik eller anskaf en. I hvert fald, hvis du – som jeg – er en af dem, der ikke altid har helt styr på nøglerne. Og ikke tænker så meget over det før jeg lige pludselig står i situationen.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.