Kan man genbruge kaffefiltre?

Vi smider kaffefiltrene ud, når de er brugte – selvfølgelig gør vi det! Hvis kaffefiltre nu virkelig var en mangelvare, kunne vi sikker sagtens finde ud af tørre dem og bruge dem igen. Eller gå over til Madam Blå typen – altså dem af stof. Eller man kan anskaffe et i metal, nærmest en si.  Men dette handler om almindelige papirkaffefiltre  – og det er slet ikke der, jeg vil hen med dette indlæg.

En lampe af kaffefiltre?

Til gengæld har jeg set en super ide på Pinterest. Den kommer oprindelig fra Recyclart, som er en webside, der handler om genbrug af ting, vi slet ikke anede kunne genbruges. Her handler det om kaffefiltre – brugte kaffefiltre, vel at mærke!

Og just som man troede, at de ikke kunne bruges til andet end at kompostere (i bedste fald) – viser det sig, at nogen har lavet de mest fantastiske lampeskærme af det.

Genbrug dit kaffefilter - til noget ganske andet end kaffe

Kaffefilteret kan bruges igen – men altså ikke til at lave kaffe i.

Genbrugsideer på Recyclartkaffefilter-lampeskaerme

Og her er de misfarvninger, der kommer fra kaffen, faktisk selve det, der gør lampen så flot. Så står du og mangler en fed lampeskærm, skulle du måske overveje at gemme nogle af dine gamle kaffefiltre og tørre dem? Den, der har sat ideen på Recyclart, har lavet en hel stribe af disse kaffefilter-lampeskærme. Kaffefiltre har en hel speciel patina, som det ville være svært at eftergøre. Dem kan du se på  Recyclart, hvor du iøvrigt også kan se masser af eksempler på, hvordan man kan genbruge de mest utrolige ting.

Og det er genbrug på den måde, man ikke ser så tit. Det handler ikke kun om at få det brugt, men af få noget virkelig fantastisk ud af det. Og det er der masser af eksempler på. Men her gælder det kaffefiltre…

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.