Karamel af kondenseret mælk – nemt og lækkert

Her kommer en meget simpel opskrift på hjemmelavet karamel. Det er en lækker, blød karamel, der kan bruges til både kager og desserter. Hvis du da ikke vælger bare at spise den som den er. Karamellen er nemlig lækker nok til at man har lyst til at gå igang med den – lige med det samme!

Karamellen er lavet af kondenseret mælk – og det er den eneste ingrediens.

Karamel af kondenseret mælk

Fremgangsmåden er lige så enkel. Tag en dåse med kondenseret mælk, uden overhovedet at åbne den. Sæt den i en gryde med vand. Vandet skal dække dåsen helt.

Kog herefter dåsen i ca. 3-4 timer. Læg mærke til, at dåsen skal være dækket med vand under hele den tid, hvor den koger. Køl efterfølgende dåsen ned – regn med, at det varer et par timer, inden karamellen er så meget kølet af, at den er klar til brug.

Men – det er ventetiden værd. Nu kan du nemlig åbne dåsen og vil opdage, at det, der engang var kondenseret mælk, er blevet til vidunderlig karamel i dåsen. Et ganske godt bytte i øvrigt! En rigtig lækker mælkekaramel. Har du prøvet den en gang – så er du hooked. I hvert fald hvid du hører til dem, der har en sød tand.

Lav karamel af kondenseret mælk

Karamel af kondenseret mælk

Og oven i købet undgår du alt det svineri, der ofte er forbundet med at selv at lave karamel! Det kan være en ganske snasket affære, mener jeg at huske.

Hvor køber jeg kondenseret mælk?

Kondenseret mælk er desværre ikke noget, man kan få alle vegne. Jeg har fundet det i såkaldt etniske butikker. Især de asiatiske butikker har det på lager. Regn med, at det koster et sted mellem 10 -15 kr. pr. dåse – og det er en ganske rimelig pris. Tænk blot på, at den dåse, du ser, ender med at være fyldt med koncentreret karamel. Blød og lækker! Køb rigeligt ind, hvis du godt kan lide karamel. Når du nu har chancen!

Som allerede sagt, er kondenseret mælk ikke noget, du kan købe på ethvert gadehjørne! Og så en enkelt lille advarsel: Det er stærkt vanedannende! Tror du mig ikke så prøv det selv!

Husk at lave karamel nok!

Nu du er i gang, kan du ligeså godt lave et par ekstra dåser. Det kræver ikke meget mere energi – hverken i form af strøm til komfuret. Eller din energi – for den sags skyld. Og karamel lavet af kondenseret mælk kan holde sig et godt stykke tid i køleskabet. Dette gælder vel at mærke så længe, at dåsen ikke er åbnet. Der er selvfølgelig den anden “holdbarhed” , der handler om, hvor længe, du kan holde dig fra karameldåsen – men det er en ganske anden historie!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.